Winvision levert Digitaal Portfolio aan HU

Hogeschool Utrecht (HU) heeft na een Europese aanbesteding gekozen voor ict-dienstverlener Winvision om een hogeschoolbreed digitaal portfolio te realiseren. De zes faculteiten van de Hogeschool Utrecht kunnen per 1 september 2013 de ruim 37.000 studenten een uniform portfolioplatform aanbieden. Met Winvision Digitaal Portfolio kiest de hogeschool voor een efficiënt en accreditatie-proof onderwijsplatform.

Met ingang van het nieuwe studiejaar 2013-2014 is Winvision Digitaal Portfolio (DPF) het algemene portfolio-instrument voor de hele Hogeschool Utrecht. Nu nog bieden de zes faculteiten verschillende oplossingen voor het bijhouden van het portfolio. De HU wilde dat aanbod gelijktrekken om zo de beheersbaarheid en uniformiteit van het aanbod te verbeteren. Bovendien wilde men een professionaliseringsslag maken in het aanbod van de online portfoliomogelijkheid.

Winvision voldeed volgens projectleider Hans van Bergen van de HU volledig aan de eisen en wensen uit de Europese aanbesteding. ‘Het digitale portfolio is voor ons enerzijds een dienst aan onze studenten. Het is voor hen makkelijk en efficiënt om online hun eigen ontwikkeling bij te houden en hun portfolio te verrijken met documenten en multimediatoepassingen. Anderzijds is het portfolio voor ons een wezenlijk instrument voor het onderwijs. Winvision DPF is een accreditatie-proof portfolio: met de faciliteiten en kaders die DPF biedt, is de kwaliteit van het onderwijs gewaarborgd en voldoen we aan alle voorwaarden voor accreditatie.’

Microsoft Sharepoint

Het komende half jaar werken de HU en Winvision nauw samen om de diverse portfoliosystemen onder te brengen in Winvision Digitaal Portfolio. Op termijn worden mogelijk ook andere systemen, zoals het studentvolgsysteem Osiris, gekoppeld aan DPF. Winvision ontwikkelt en implementeert DPF en host het platform in de eigen beveiligde cloud en biedt de studenten online toegang. Het platform is gebouwd op basis van Microsoft Sharepoint-technologie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-01-28T16:38:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.