CSC vernieuwt Centrasys bij Catharina Ziekenhuis

Dit artikel delen:
Zorg

De apotheek van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven is gestart met een pilot voor de nieuwe module Lorenzo Geneesmiddelenlogistiek, die de huidige CSC Centrasys-software fasegewijs gaat vernieuwen. De scope van de pilot, die drie maanden duurt, is het bestellen van geneesmiddelen bij de groothandel inclusief het ontvangen en factureren. Voorafgaand aan de pilot heeft het Catharina Ziekenhuis het bestaande contract voor de medicatiemanagementsoftware van CSC met vijf jaar verlengd.

De apotheek van het Catharina Ziekenhuis verzorgt geneesmiddelen voor het zeshonderd bedden tellende ziekenhuis zelf en voor nog vijf instellingen in de regio Eindhoven met in totaal ongeveer 2400 bedden. De apotheek zet CSC-software in voor het koppelen met systemen van andere leveranciers.

De vernieuwing omvat onder meer een grafische user interface die informatie samenbrengt in hetzelfde scherm. Alle nodige informatie is daardoor meteen in beeld, wat het werken overzichtelijker en inzichtelijker maakt. Daarnaast bevat Lorenzo Geneesmiddelenlogistiek meer ordertypes en zijn er handige nieuwe opties toegevoegd die het dagelijkse werk beter ondersteunen en gemakkelijker of efficiënter maken.

Closed loop-medicatiemanagement

Lorenzo Geneesmiddelenlogistiek wordt gebouwd op basis van Centrasys en maakt uitwisseling met andere systemen mogelijk. De nieuwe functionaliteit en userinterface worden fasegewijs opgeleverd en betekenen voor de huidige klanten een upgrade van het systeem. Samen met het elektronisch voorschrijven en toedienen vormt Lorenzo Geneesmiddelenlogistiek een complete oplossing voor closed loop-medicatiemanagement.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-02-18T11:58:00.000Z Sander Hulsman