Europol kiest Motiv voor ICT-beveiliging

Dit artikel delen:

Europol heeft securityspecialist Motiv uit IJsselstein geselecteerd voor het leveren van ict-beveiligingssystemen en ondersteunende diensten. Het gaat om een achtjarig contract met een geraamde waarde van zestien miljoen euro. Als motivering voor de lange looptijd van de raamovereenkomst stelt de Europese politie-organisatie in het aanbestedingsbestek dat 'deze opdracht moet leiden tot een fundamentele en belangrijke financiële en infrastructurele investering in de ict-beveiliging van de organisatie.'

Motiv wordt in het kader van het contract verantwoordelijk voor het leveren van ict-beveiligingsuitrusting/-toestellen, software en certificaten, onderhoud en ondersteuning en advies en integratiediensten. Ook zorgt de ict-dienstverlener voor opleidingstrajecten.

Langere contracten

Het bedrijf heeft naast Europol nog tal van andere opdrachtgevers voor ict-beveiliging uit de justitie- en veiligheidshoek. Directeur/oprichter Ton Mooren merkt dat klanten tegenwoordig op dit vlak langduriger contractperiodes afsluiten. Hadden contracten eerder een looptijd van 2 tot 3 jaar, nu is dat meestal 4 tot 5 jaar, of in enkele gevallen zoals bij Europol, nog langer. Hij stelt dat zijn bedrijf daarbij profijt trekt van de jarenlange investeringen in het behalen van kwaliteitscertificeringen op drie fronten: ISO 9001 (inrichting processen), ISO 20000 (beheer) en ISO 27000 (informatiebeveiliging).

Motiv biedt geïntegreerde ict-beveiligingsoplossingen aan, gebaseerd op standaardproducten van derden. Daarnaast ontwikkelt het maatwerkoplossingen en biedt het secure hosting in de twee eigen datacenterlocaties (waarbij het capaciteit huurt bij een datacenterexploitant) of op locatie bij een klant. Recent maakte het bedrijf bekend dat het de komende jaren verantwoordelijk blijft voor de infrastructuurbeveiliging bij de Westerscheldetunnel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-02-21T09:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.