Between, HeadFirst, IT-Staffing en Myler leveren inhuur

EZ zet minimaal 100 miljoen euro ICT-werk uit (update)

Dit artikel delen:
Handen schudden

Het ministerie van Economische Zaken (EZ) gunt de detacheerders Between, HeadFirst, IT-Staffing en Myler het leveren van externe professionals met ict-expertise. Het tweejarige contract voor het inhuurwerk gaat per vandaag, 1 maart 2013, in en wordt, in combinatie met het perceel voor ict-dienstverlening geraamd op honderd miljoen euro. Wanneer er tweemaal met een jaar verlengd wordt, kan dit bedrag zelfs verdubbelen. De raamcontracten worden eind maart officieel getekend.

Kennisbemiddelaar HeadFirst bracht het nieuws van de miljoenenklus onlangs naar buiten, maar sprak voor zijn beurt. Het ministerie van Economische Zaken (EZ) had namelijk afgedwongen dat de winnaars van de inhuurklus niet naar buiten zouden treden voordat de contracten officieel getekend zouden zijn. Het kwam HeadFirst op een berisping te staan.

Bij IT-Staffing kan directeur Ton de Vink dan ook alleen maar bevestigen dat zijn bedrijf medewinnaar is van het miljoenencontract. ‘Wij wachten netjes op akkoord en toestemming voordat we iets inhoudelijks gaan zeggen over dit contract. Wij waren al leverancier van het ministerie van Economische Zaken en het is fijn om deze grote klant te behouden.’

Contractmanagement

Doordat het ministerie en de vier winnaars nog niet willen of mogen communiceren over de gunning, is nog niet bekend waarvoor er allemaal ict’ers ingehuurd gaan worden. Naar verwachting zal daar eind maart meer over bekend worden. Wel is nu al bekend dat HeadFirst als enige van de vier het contractmanagement voor EZ mag gaan verzorgen. Dit is vastgelegd op basis van de meest gunstigste prijs/kwaliteitverhouding.

Gunning tweede perceel

Inmiddels zijn ook de ict-dienstverleners bekend. Lees daarom ook 'EZ gunt ook tweede perceel 100 miljoen-contract'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Hele goede zet vanuit inkoop gedachte. Echter, vanuit de totale EZ organisatie mogelijk een minder optimale zet. Ik kan dit natuurlijk niet hard maken omdat ik de details niet ken.
Maar ik verwacht dat de keuze gemaakt is op standaard profielen en lage (laagste) prijs. Ik verwijs graag naar een artikel van Arjan van de Born over dit soort trajecten. Zie: http://tinyurl.com/ctqtkjk

"meest gunstige prijs/kwaliteitsverhouding" : het zal me benieuwen of dit betekent: de goedkoopste.
Voor ons burgers van NL hoop ik van niet omdat tot nog toe in dit soort aanbestedingen altijd nog goedkoop duurkoop bleek.

Jammer dat er alleen maar is gekozen voor 'doorleners'. Dat komt naar mijn bescheiden mening de prijs en kwaliteit niet ten goede.

Er zijn ook 8 systemintegrators gekozen die uit dezelfde ruif gaan eten. Genoeg onderlinge concurrentie om tarieven lekker laag te houden voor EZ.

@Insider:
De systemintegrators zullen misschien hun tarief naar beneden brengen maar dat zegt niks over het tarief dat de broker met EZ afspreekt! Dat kan nog hoog zijn.

@Reza,

er zijn ook opdrachtgevers die het tussenliggende tarief vastleggen, zodat de system-integrator niet ook een tarief-integrator kan worden.

@ Rik,

wellicht bedoel je het volgende:

De kwaliteit komt het niet ten goede, omdat de meeste tussenliggers noch een idee hebben over het probleem dat bij de klant op gelost moeten worden, noch de kwaliteit van de man of vrouw goed kunnen beoordelen, anders dan een cv evaluatie, noch een match tussen beide kunnen inzien. Dat is namelijk inhoud

De prijs komt het niet ten goede om dat de tussenligger ook "tijd" nodig heeft in dit "keten" proces.

Op zich is dit ook logisch, what's in the name "doorlener"

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-03-01T11:50:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.