Sogeti beheert SoundCheck-applicatie ProRail

Dit artikel delen:

Ict-dienstverlener Sogeti wordt verantwoordelijk voor het beheer van de applicatie SoundCheck van ProRail. De opdracht is onderdeel van een bredere raamovereenkomst voor de ontwikkeling en het beheer van maatwerkapplicaties van de spoorbeheerder. Sogeti is geselecteerd voor het perceel met de technologie stack .Net en Java. De raamovereenkomst heeft een minimale duur van zes jaar met de optie tot vier keer verlenging van een jaar en vertegenwoordigt een waarde van circa 2,5 miljoen euro.

Treinverkeer produceert geluid. De Rijksoverheid is verantwoordelijk voor de wetgeving op het gebied van geluid door treinverkeer en voor de handhaving ervan. ProRail is als beheerder van het spoor verantwoordelijk voor de naleving van de geluidswetgeving in de praktijk. De applicatie SoundCheck ondersteunt ProRail hierbij.

Minicompetities

Een van de doelstellingen voor de raamovereenkomst is het verkorten van de doorlooptijd voor het gunnen van opdrachten. Toekomstige opdrachten worden gegund door het toepassen van minicompetities onder de raamovereenkomst. Hiermee prikkelt de spoorbeheerder de vier partners om marktconform te blijven werken. Door goed te presteren en duurzaam te werken kunnen de partners gunningvoordeel krijgen in minicompetities. Hiermee stimuleert ProRail zijn opdrachtnemers tot professionele en duurzame it-dienstverlening.

Sogeti werkte al met ProRail samen. Zo is de dienstverlener ook verantwoordelijk voor de inhuur van ict-personeel, is het softwarebeheerpartner van het kavel treinbijsturing en is het Sharepoint-partner.

Ordina doet SBG++

Binnen de bredere raamovereenkomst voor de ontwikkeling en het beheer van maatwerkapplicaties van ProRail wist ict-dienstverlener Ordina al eerder het perceel voor de transitie en het beheer van het nieuwe spoorbezettingssysteem SBG++ binnen te harken. Treindienstleiders op grote stations gebruiken dit systeem om treinen naar de juiste perrons te leiden. De opdracht voor de migratie en het beheer van SBG++ heeft een waarde van circa twee miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-03-21T10:17:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.