Imtech ICT bouwt VDI gemeente Utrecht

Stadskantoor Utrecht

Dienstverlener Imtech ICT heeft opdrachten ontvangen van gemeente Utrecht voor een innovatief werkplekconcept voor het nieuwe stadskantoor. Imtech gaat een langdurige raamovereenkomst met de gemeente Utrecht aan. De overeenkomst bevat het leveren van netwerk-, beveiliging-, storage-, server- en desktoptechnologie voor de komende vijf jaar.

Gemeente Utrecht bouwt een nieuw stadskantoor waar vanuit de verschillende gemeentelijke organisaties gaan samenwerken. Dit vraagt om een werkplekconcept bestaande uit de combinatie van een nieuwe manier van werken (de ‘U-factor’) en een organisatievernieuwing. Aan de ict worden hoge eisen gesteld op het gebied van flexibiliteit, beschikbaarheid en continuïteit. Onder de naam ‘U-Cloud’ wordt een totaaloplossing geboden voor het netwerk, de beveiliging, desktoptechnologie, storage en hosting.

Vdi met VMware

Als onderdeel van het U-Cloud-programma ontwerpt en implementeert Imtech ICT een volledig nieuwe virtuele desktop infrastructuur (vdi) op basis van VMware-technologie. De virtuele werkplek en de productieomgeving worden gehost op een FlexPod-omgeving in de datacenters van gemeente Utrecht. Deze flexibele infrastructuur bestaat uit modulaire en schaalbare componenten van leveranciers Cisco (netwerken en servers) en NetApp (storage en back-up). Daarnaast wordt aanvullende technologie van Trend Micro, Res Software en F5 ingezet.

Er gaan zo’n vierduizend medewerkers gebruikmaken van de beveiligde virtuele desktop van Imtech ICT. Met de nieuwe werkplek beschikken medewerkers altijd en overal over toegang tot applicaties en data die nodig zijn om effectief te presteren. De nieuwe omgeving is centraal te beheren, schaalbaar en flexibel om applicaties via willekeurige apparaten aan te bieden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-03-26T10:46:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.