Xerox rijdt printers bij ministeries binnen

Rijksgebouw TM-147 in het centrum van Den Haag

Xerox heeft in de afgelopen maanden het grootste rijksgebouw in Den Haag - Turfmarkt 147 - voorzien van nieuwe afdrukapparatuur, bedoeld voor de ministeries van Veiligheid & Justitie en Binnenlandse Zaken & Koninkrijksrelaties. Volgens het printerconcern waren alle apparaten al op de productielijn van Xerox in Venray volledig voor-geconfigureerd op de infrastructuur van de ministeries. Daardoor konden ze bijna plug-and-play en vrijwel zonder verdere handelingen in gebruik worden genomen.

Door de gepreconfigureerde afdrukapparatuur was Xerox in staat om in zeer korte tijd grote aantallen machines te plaatsen. 'Dit was bij deze locatie bijzonder handig gezien de hoeveelheid aan leveranciers die het nieuwe kantorencomplex voorzien van hun producten', aldus Martijn Brand, algemeen directeur van Xerox.

Follow-me

Onder regie van de projectleider en de beheerders van het Gemeenschappelijk Dienstencentrum ICT (GDI) plaatste Xerox de nieuwe apparatuur in het gebouw aan de Turfmarkt 147. Het gaat om een kleine 100 multifunctionele printers en printers voor lage en middelgrote volumes. Er is gekozen voor het follow-me-principe waarbij gebruikers naar de afdrukmachine moeten lopen om daar, na inloggen, de printopdrachten definitief goed te keuren. Dit principe moet zorgen voor een efficiënter gebruik van papier en toner.

Het contract is inclusief licenties en dienstverlening, zoals managed print services, die zijn gerelateerd aan deze apparatuur. Het beheer van deze multifunctionals wordt voor beide departementen uitgevoerd door het GDI.

Torens

In het rijksgebouw TM-147 huizen de ministeries van Veiligheid & Justitie en Binnenlandse Zaken & Koninkrijksrelaties. Met 146 meter zijn de departementale torens de hoogste van Den Haag. De printeruitrol bij dit interdepartementale complex is de meest recente uit de aanbesteding van het cluster Afdrukdiensten (onderdeel van de overheidsbrede aanbesteding  EASI2010) en vervangt enkele honderden oude printers en multifunctionals.

Vorig jaar april won Xerox de aanbesteding van het cluster Afdrukdiensten bij de overheid. Het gaat in totaal om ruim 4300 multifunctionele printers en bijna 4600 netwerkprinters. De multifunctionals  worden gehuurd, de netwerkprinters worden zowel gekocht als gehuurd. Het contract kent een maximale looptijd van zeven jaar en een geschatte waarde van zes miljoen euro per jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Lekker plug and play, ondingen zijn het! Ik werk er nu twee maanden mee en wordt er helemaal gek van!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-04-04T14:08:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.