IBM levert Eurocontrol factuursoftware OpenText

Eurocontrol, de Europese organisatie voor de veiligheid van de luchtvaart, heeft OpenText StreamServe geselecteerd voor de verwerking van de facturen. Het nieuwe factureringssysteem is onderdeel van het grotere platform Abacus (Advanced Billing and Claims Unified System), waarvoor IBM verantwoordelijk is. IBM verzorgt de implementatie van de software. StreamServe is een van de documentbeheerproducten van het Canadese OpenText, een leverancier van software voor informatiemanagement.

Eurocontrol gaat het nieuwe systeem gebruiken voor het factureren en verzamelen van pan-Europese luchtnavigatieheffingen en het produceren van facturatiedocumenten. OpenText StreamServe is geselecteerd om een aantal redenen: het kunnen verwerken van hoge volumes op middelgrote hardware, een goede 'template builder', de postverwerkingsfunctionaliteit (sorteren, in enveloppen doen, bundelen) en het ophalen van gegevens in xml uit een databasesysteem met behulp van standaard connectoren (bijvoorbeeld JDBC).

Vluchtbewegingen

Daarnaast zou de software in staat zijn om gegevens uit verschillende databronnen te combineren, sommen en gemiddelden te berekenen en tellingen uitvoeren van hoe vaak bepaalde gebeurtenissen plaatsvinden. De uitkomsten kunnen niet alleen worden gebruikt in rapporten/documenten, maar ook voor het initiëren van het terugzoeken van andere gegevens. Na het genereren zijn de rapporten 'in memory' toegankelijk of worden ze vertrouwelijk opgeslagen in specifieke bestandssystemen.

Volgens Ingrid Bosman, directeur Benelux bij OpenText, is de software van OpenText StreamServe in staat om hoogvolume, complexe rapporten te genereren en deze via verschillende kanalen te publiceren. 'Templates kunnen worden ingevuld met data, zowel vast als variabel, vanuit verschillende bronnen. Alle vluchtbewegingen in het Europese luchtruim worden binnenkort gefactureerd met behulp van onze software.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-06-03T11:45:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.