Gasunie selecteert tien ICT-detacheerders

Dit artikel delen:

Gasinfrastructuurbedrijf Gasunie heeft tien partijen geselecteerd voor de levering van ict’ers. Het betreft Accenture, Atos, Capgemini, Centric, Cimsolutions, KPN, Sogeti en Quintor voor de levering van eigen ict’ers en Harvey Nash en IT-Staffing als makelaars voor het leveren van zzp'ers. Het contract voor de levering van extern ict-personeel start met ingang van 1 juli 2013 en kent een looptijd van vier jaar met een optie op eenmalige verlenging van maximaal twee jaar.

In totaal huurt Gasunie binnen de uitbestede ict-diensten 175 fte op jaarbasis in over een periode van vier jaar. De geraamde totale waarde voor de duur van de uitbestede diensten bedraagt tussen de tachtig en honderd miljoen euro. Zekerheid over inkomsten geeft Gasunie niet, de gasleverancier kan niet voorspellen hoe de organisatie zich ontwikkelt gedurende de looptijd van de overeenkomst. Daarom kan het geen garantie afgeven noch voorspellen wanneer en in welke mate bepaalde capaciteit en specifieke deskundigheid benodigd is.

Diensten van IT-Staffing

It-detacheerder IT-Staffing werkte al met Gasunie samen en algemeen directeur Wessel van Alphen jr. is blij met de continuering van de samenwerking. Van Alphen denkt dat een aantal recent ontwikkelde, innovatieve diensten die Gasunie afneemt, er toe heeft bijgedragen dat IT-Staffing opnieuw is geselecteerd.

Het gaat hierbij om de ZP-coach (‘Zelfstandig Professional’), die ZP’ers periodiek op locatie bij Gasunie actief met raad en daad gaat ondersteunen en begeleiden, het Security Awareness Programma dat specifiek voor Gasunie is ontwikkeld, in samenwerking met opleidingsinstituut Didacticum, en een contractmanagementsysteem, waarmee Gasunie op ieder gewenst moment alle relevante documentatie (paspoort, VAR, referentie e.d.) inzichtelijk heeft.

Vitale infrastructuur

Centric biedt Gasunie ict-professionals op het gebied van onder andere kantoorautomatisering, softwareontwikkeling en infrastructuur. Hans Schrijver, directeur bij Centric: 'We zijn zeer verheugd met de gunning. Gasunie behoort tot de vitale infrastructuur van Nederland en is daardoor een aansprekende werkgever.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Klinkt een beetje alsof de Gasunie niet over een nacht ijs wil gaan.
Soort van risicospreiding. Mischien zit ik er naast maar het lijkt me nog niet zo'n gekke approach. Wel loop je geheid tegen de cultuurverschillen van de verschillende organisaties aan.
Eens kijken hoe dat uit gaat pakken.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-06-12T12:42:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.