Ictivity vernieuwt ICT Voorschoten en Wassenaar

Werkorganisatie Duivenvoorde, de ambtelijke samenvoeging van de gemeenten Wassenaar en Voorschoten, heeft de opdracht voor het moderniseren van de volledige ict-infrastructuur aan ict-dienstverlener Ictivity gegund. Ictivity is in de aanbestedingsprocedure op basis van zijn plan van aanpak, het voorgesteld concept en de marktconforme prijsstelling als beste uit de bus gekomen.

Het door Ictivity aangeboden concept en de bijbehorende projectaanpak zorgen ervoor dat Werkorganisatie Duivenvoorde de beschikking krijgt over een moderne en robuuste ict-infrastructuur, die bijdraagt aan de dienstverlening voor burgers, het bedrijfsleven en andere organisaties. De nieuwe infrastructuur zorgt ervoor dat Werkorganisatie Duivenvoorde de komende jaren zelfstandig verschillende gemeentelijke applicaties kan integreren.

Server based computing

Zo worden de werkplekken vernieuwd, gericht op het nieuwe werken. De nieuwe werkplek is gebaseerd op het server based computing-concept van Ictivity. Dit zorgt er voor dat alle gebruikers gebruik kunnen maken van hun persoonlijke werkplek, ongeacht op welke plek men werkt. Ook de telewerkers kunnen op afstand op een veilige manier en plaatsonafhankelijk gebruikmaken van de eigen werkplek van Werkorganisatie Duivenvoorde.

Om kennisborging te realisereb zullen de ict-beheerders van de Werkorganisatie Duivenvoorde door Ictivity worden getraind op de diverse verschillende expertisegebieden. Dit stelt de eigen ict-beheerafdeling in staat om na oplevering van het project de eigen omgeving succesvol te onderhouden.

Ict-infrastructuur moderniseren

‘Per 1 januari 2013 zijn de ambtelijke organisaties van Wassenaar en Voorschoten samengevoegd’, zegt Willem Loos, senior adviseur I&A van Werkorganisatie Duivenvoorde. ‘Dit was een uitgelezen moment om de ict-infrastructuur van beide gemeenten te moderniseren. De ict-teams zijn reeds in augustus 2010 samengegaan en hebben al bijna drie jaar gewerkt aan de harmonisering van de ict-systemen van beide gemeenten. Om ook voor de toekomst goed toegerust te zijn op alle ontwikkelingen, is het noodzakelijk dat er geïnvesteerd wordt in nieuwe technologie.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-07-11T10:44:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.