Koning & Hartman helpt Maassluis aan Huawei

Dit artikel delen:
Huawei

Telecomdienstverlener Koning & Hartman heeft een opdracht ontvangen van gemeente Maassluis voor de levering en installatie van een nieuw unified communications & collaborations (ucc)-oplossing van Huawei. Ruim driehonderd gebruikers gaan naar verwachting in oktober 2013 van dit nieuwe communicatieplatform gebruikmaken.

Unified communications omvat nieuwe communicatiediensten op vaste toestellen, pc’s en smartphones, die sneller en efficiënter werken mogelijk maken. Collaboration is het naar wens adhoc één-op-één of multi-communicatie opzetten door middel van audio, video en data.

De gemeente Maassluis is bezig met het verbeteren van zijn dienstverlening. Door middel van dit moderne systeem kan de gemeente op een snelle en praktische manier naar zijn klanten en binnen de eigen organisatie communiceren. De ucc-oplossing ondersteunt de wijze waarop moderne organisaties hun werkprocessen organiseren en locatie onafhankelijk samenwerken mogelijk maakt.

TenICT

De nieuwe ucc-oplossing van Huawei sluit aan op een opdracht die Maassluis in januari 2013 volbracht. Toen realiseerde netwerk- met systeemintegrator TenICT de vervanging van het bestaande netwerk. Dit was met netwerkapparatuur van eveneens Huawei. De gemeente Maassluis beschikt daarom nu over een 10Gb-netwerk met de hoogst haalbare beschikbaarheid. Middels dit ultramoderne netwerk is gemeente Maassluis in staat diverse virtuele diensten aan te bieden aan zijn inwoners en bedrijfsleven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het moest dus weer goedkoop ipv goed.

Een 10 Gig netwerk (zeker volledig redundant) voor 300 gebruikers, wat je maar overkill noemt. EN zeker heeft Maasluis niet effe gegoogeld naar de beveligingslekken van Huawei producten, de slechte reputaie op het gebied van patches, en de mogelijke backdoors voor de chinese overheid...

Jammer dat zulke organisaties niet beter uitkijken.

Wat ik jammer vind is dat wederom de indruk wordt gewekt dat Huawei een onbeduidende en onbetrouwbare speler is. Dit is voornamelijk gebaseerd op geruchten die worden verspreid door de gevestigde (Amerikaanse) orde, die zich terecht zorgen maakt over de slagkracht en ontwikkeling van Huawei. Forrester noemt Huawei niet voor niets 's werelds meest intrigerende ICT concern van dit moment.

Noem mij één ICT fabrikant die 46% van zijn medewerkers (46% van 150.000 medewerkers) binnen R&D werkzaam heeft of die daar überhaupt bij in de buurt komt.

Huawei is een patentenfabriek. 90% van alle toegekende patenten zijn bovendien uitvindingen. Huawei is toonaangevend in de ontwikkeling van 4G technology en heeft haar expertise opgebouwd binnen de operatormarkt, waar zij sinds 1987 netwerkapparatuur leveren voor publieke netwerken. Huawei levert haar producten en diensten aan 90% van alle operators wereldwijd.

Ten aanzien van de gemeente Maassluis kan ik melden dat 60% van de gunning gebaseerd is op functionaliteit, dat de UC&C oplossingen weliswaar relatief nieuw zijn in de Europese markt, maar dat Huawei in haar thuismarkt zeer grote omgevingen (van een omvang die wij in Europa niet kennen) van UC&C en contact centers heeft uitgerust.

Wanneer je in een relatief kleinere omgeving alles gecentraliseerd gaat doen, inclusief KA, dan is het geen gek uitgangspunt om de core te voorzien van 10G, zeker als je weet dat het verschil in de kosten te overzien is en je daarmee een toekomstvaste omgeving neerzet, die zal volstaan in elk denkbaar scenario.

Onlangs heeft Robert Kaspersky, Founder van Kaspersky Lab Huawei producten volledig ontleed ten aanzien van beveiligingslekken en achterdeurtjes. Conclusie: De Huawei producten bleken veiliger en geen achterdeurtjes te hebben, in tegenstelling tot de producten van onze Amerikaanse vrienden.

Dit bekrachtigt mijn eerdere statement; de geruchten worden vooral verspreid door de partijen die iets te verliezen hebben.
Laten we dus vooral ons nuchtere, Hollandse brein gebruiken alvorens we een mening zijn toegedaan en gewoon maar wat roepen. Ga eerst op onderzoek uit, test de producten van Huawei en deel dan je bevindingen met de rest van de wereld.

10G voor 300 gebruikers is basis; niks geen overkill. Gewoon, beschikbaar. Standaard. En natuurlijk redundant. Net als hoge (gegarandeerde) beschikbaarheid. Ook standaard. Vergelijk dat eens met anderen

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-08-27T10:58:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.