Gemeente Best werkt met zaaksysteem BCT

Dit artikel delen:

Gemeentehuis Best

Na een traject van acht maanden heeft de gemeente Best de zaaksysteemsuite Liber van leverancier BCT in gebruik genomen. Door middel van zaakgericht werken wil de gemeente de dienstverlening verbeteren, de bedrijfsvoering doelmatiger inrichten en de digitale dossiervorming verder op orde brengen. Gemeente Best zette vorig jaar een aanbesteding uit voor een nieuw zaaksysteem en klantcontactsysteem.

Liber is de nieuwe productlijn van BCT. De leverancier uit Amstenrade, waar zo'n honderdtachtig man werken, biedt ook nog het contentmanagementsysteem Corsa.

Met Liber kunnen gemeenten zelf zaaktypen modelleren. De gemeente Best ontwikkelde hiervoor een eigen ‘productiestraat’ om de werkprocessen te analyseren, te structureren en in te richten als zaaktype. Het is de bedoeling dat gemeente Best eind 2013 in totaal vijftig zaaktypen heeft ingericht.

BCT was tijdens het implementatietraject niet alleen verantwoordelijk voor de implementatie van Liber, maar nam ook een regierol op zich. 'Voor een succesvolle implementatie was het noodzakelijk om de juiste afspraken te maken met alle verschillende partijen die nodig zijn om de werkende totaaloplossing te realiseren', licht Bart Suers van BCT toe. 'Wij hebben ervoor gezorgd dat Liber de Gemma-basisplaat informatiearchitectuur volgt door werkende koppelvlakken conform de King-standaarden op te leveren met het cms en e-formulieren van Care en de makelaarssuite van Pinkroccade.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-08-28T15:24:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.