Pinkroccade migreert Waalwijk naar PostgreSQL

PinkRoccade

Waalwijk heeft als eerste Nederlandse gemeente zijn database gemigreerd van Oracle naar de open source-oplossing PostgreSQL. Dit als aanvulling op Makelaarsuite, het eerder dit jaar geïmplementeerde integratieplatform van Pinkroccade Local Government. Met de volledige open source-oplossing vermijdt de gemeente Waalwijk aanzienlijke licentiekosten en reduceert het de total cost of ownership (tco).

Pinkroccade Local Government, onderdeel van Total Specific Solutions, streeft waar mogelijk de inzet van open source-componenten na. Vanaf de voorjaarsrelease 2013 van Makelaarsuite (versie 2.3.0) ondersteunt Pinkroccade Local Government PostgreSQL als open source-database. Het maakt gebruik van een door EnterpriseDB ondersteunde versie van PostgreSQL. Hierdoor kan Pinkroccade Local Government in het geval van problemen terugvallen voor support. Pinkroccade Local Government behoedt hiermee bovendien zijn klanten voor ‘vendor lock in’.

Licenties en onderhoudskosten

‘Lokale overheden moeten besparen’, zegt Hans Snoeren, teamleider ICT bij gemeente Waalwijk. ‘De overheid promoot daarom open source-oplossingen indien deze kwalitatief, financieel en qua functionaliteit gelijkwaardig zijn. Vanaf het moment dat Pinkroccade Local Government PostgreSQL aanbood als aanvulling op Makelaarsuite, zijn wij overstag gegaan. Onze Oracle-database werd gemonitord door een derde partij. Pinkroccade heeft dit nu overgenomen. Hierdoor wordt het beheer eenvoudiger en besparen wij op termijn flink op licenties en onderhoudskosten.’

‘Door voor PostgreSQL te kiezen als aanvulling op onze Makelaarsuite, bewijst de gemeente Waalwijk zichzelf en haar inwoners een grote dienst’, zegt Frank van de Vinne, directeur Bedrijfsvoering van Pinkroccade Local Government. ‘Makelaarsuite als geheel maakt gemeentelijke processen efficiënter, waardoor gemeenten behoorlijk kunnen besparen op kosten. Door te kiezen voor PostgreSQL, is de complete door ons geleverde oplossing open source. Ook dit levert een forse besparing op voor wat betreft licenties en tco.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Juist en verstandig besluit van de gemeente Waalwijk. Laten we hopen dat er meer gemeentes volgen. Slim van PinkRoccade om PostgreSQL ondersteund in de markt te zetten. Dat zal zeker deuren openen.

Oracle zelf is niet bepaald een opensource ondersteunende organisatie, dat hoeft natuurlijk ook niet, het is immers een commercieel georienteerd bedrijf, maar de ontwikkelingen rond Java en mysql kun je rustig met argusogen volgen.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-08-30T11:55:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.