SVB gunt SCC grote klus voor flexwerkplekken

Handen schudden

SCC Services mag aan de Sociale Verzekeringsbank (SVB) werkplek- en randapparatuur, servers en storage area network-systemen leveren en onderhouden. De order heeft een looptijd van drie jaar met een optie tot verlenging van maximaal twee jaar. De totale geschatte waarde ligt tussen de 2,5 miljoen en 5,5 miljoen euro. SCC won de aanbesteding van twee andere gegadigden. SVB wil de hardwaresystemen gebruiken voor een nieuwe werkplekopzet die het de komende drie tot vier jaar wil invoeren.

In de aanbestedingsstukken meldt SVB dat het afwijkt van de maximale duur van vier jaar voor een raamovereenkomst. De reden is dat de Sociale Verzekeringsbank in de komende jaren een nieuwe visie en strategie zegt te willen ontwikkelen voor de werkplek van de toekomst. De SVB verwacht daarvoor drie à vier jaar nodig te hebben. Om te zorgen dat er voldoende tijd is voor het ontwikkelen hiervan en het voorbereiden van de werkplekaanbesteding die daaruit zal voortvloeien, heeft de SVB de looptijd van de overeenkomst voor het hardwaregedeelte op maximaal vijf jaar gesteld.

Bij de uitvoerder van de volksverzekeringen in Nederland werken zo'n 3200 man. De werkplek van de toekomst moet bij SVB een omgeving opleveren die het werken met goedkopere flexplekken, het kennisdelen en het samenwerken beter ondersteunt. Om alvast te wennen aan het nieuwe werken is dit jaar een aantal proeftuinen ingericht.

Eerder dit jaar trok de SVB al Tele2 aan voor het leveren van glasvezel-, internet- en wan-diensten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-10-14T18:07:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.