Cegeka en UPC vernieuwen ICT Juridisch Loket

Dit artikel delen:

Het Juridisch Loket heeft na een Europese aanbesteding ervoor gekozen de helpdesk, kantoor-automatisering en het beheer van bedrijfssoftware uit te besteden aan Cegeka. Het betreft 450 werkplekken op dertig locaties. Daarnaast is UPC aangetrokken voor de housing en het wide area netwerk. Beide overeenkomsten lopen drie jaar en gaan formeel in op 1 maart 2014. De contracten kunnen daarna twee maal met één jaar worden verlengd. De totale waarde wordt geschat op acht miljoen euro. De huidige ict-leverancier van het Juridische Loket is KPN.

Het Juridisch Loket is een door de overheid gesteunde organisatie die gratis juridisch advies geeft. De dienstverlener wil snel kunnen inspelen op nieuwe ontwikkelingen. Zo loopt er momenteel een test voor een virtueel spreekuur. De dienstverlener merkt echter dat de huidige, verouderde ict-omgeving een sta-in-de-weg vormt voor innovaties en een snelle toegang tot informatie. Via een Europese aanbesteding wil het een moderne ict-infrastructuur realiseren en bestaande producten en diensten vernieuwen. Daarbij wil het loket daar waar mogelijk op kosten besparen door meer gebruik te maken van standaardoplossingen.

Kavels

De aanbesteding bestond uit twee kavels. De eerste, housing en wan, is gewonnen door UPC. De geraamde contractwaarde over vijf jaar (drie jaar plus verlengingsopties) is twee miljoen euro.

Het tweede kavel - helpdesk, kantoorautomatisering en het ontsluiten van business applicaties - is naar Cegeka gegaan. Daarvan is de contractwaarde over vijf jaar naar schatting zes miljoen euro. Cegeka brengt de infrastructuur voor het Juridisch Loket onder in zijn datacenter in het Belgische Hasselt. UPC zal hiervan ook gebruik moeten maken.

In de periode tot 1 maart 2014 rolt Cegeka 450 werkplekken uit die zijn gebaseerd op Windows 7 met Office 2010. Het Juridisch Loket gebruikt nu nog Office 2003. De desktops en laptops worden niet vervangen, maar de thin clients wel. De huidige Citrix-werkplekomgeving wordt overgezet naar een nieuwe Citrix Xenapp 6.5 omgeving.

Juridisch Loket

Tot een aantal jaren geleden konden mensen met een juridische vraag terecht bij de Bureaus voor Rechtshulp. Vanaf 2000 is de overheid gestart met een andere organisatie van deze gesubsidieerde rechtshulp. Burgers moesten makkelijker toegang krijgen tot goed juridisch advies. In 2004 is Stichting het Juridisch Loket opgericht. De organisatie telt dertig vestigingen, verspreid over het land. Het Juridisch Loket wordt gefinancierd met subsidie van de Raad voor Rechtsbijstand en het ministerie van Veiligheid en Justitie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Vacatures bij KPN

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-11-21T09:45:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.