Unisys en Steria scoren Europese miljoenenklus

Europese aanbesteding Europa vlaggen

De Belgische dochteronderneming van ict-dienstverlener Unisys gaat samen met partner Steria een volgende generatie infrastructuur ontwikkelen voor bedrijfskritische communicatie tussen lidstaten van de Europese Unie. Het communicatienetwerk wordt gebruikt voor de uitwisseling van douane- en belastinggegevens en biedt bescherming tegen fiscale- en douanefraude. De driejarige raamovereenkomst heeft een waarde van maximaal 63 miljoen euro en kan tweemaal verlengd worden voor een periode van telkens een jaar.

Volgens het contract gaan Unisys en Steria voor het Directoraat-generaal van de Europese Commissie voor Belastingen en Douane (DG Taxud) de bestaande verouderde communicatie-infrastructuur vervangen door een kosteneffectief, flexibel platform op basis van industrienormen en een servicegerichte architectuur. Het nieuwe netwerk gaat Common Communication Network 2 (CCN2) heten en biedt bedrijfskritische interoperabiliteit communicatieverbindingen tussen de douane en belastingorganisaties in de 28 EU-lidstaten en de verschillende systemen die binnen de EU worden gebruikt.

Het Common Communication Network (CCN) van DG Taxud is de toegangspoort voor alle belasting- en douane-toepassingen binnen de EU en biedt ondersteuning op het gebied van belastingheffing tussen lidstaten, inclusief btw, accijnzen, doorvoer en import. In 2011 verwerkte het CCN meer dan 1,2 miljard gegevensuitwisselingen voor EU-landen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-12-06T14:12:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.