Equalit trekt Aces, PQR en Scholten Awater aan

Het Brabantse ict-samenwerkingsverband Equalit heeft drie partijen geselecteerd die de komende drie jaar in minicompetitieverband hardware en software mogen leveren. Het gaat om Aces Direct, PQR en Scholten Awater. De overeenkomst kan twee keer met een jaar verlengd worden. De geschatte omvang van deze gunning bedraagt vijf miljoen euro. Equalit werkte voorheen met PQR als exclusieve leverancier maar wil via de nieuwe constellatie met drie contractpartijen meer marktwerking creëren om zo de prijzen scherp te houden.

Equalit is het shared service center voor ict van de Noord-Brabantse gemeenten Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk, Oosterhout, Woensdrecht en Zundert, de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant (OMWB) en de sociale werkvoorziening !Go.

Na een aanbesteding zijn Aces Direct, PQR en Scholten Awater geselecteerd als de partijen waarbij Equalit de software en hardware voor datacentra en werkplekken betrekt. Het bestek loopt uiteen van servers, netwerkcomponenten en opslagruimte tot desktop computers, laptops, tablets, monitoren en randapparatuur.

Op het gebied van software heeft Equalit onder meer behoefte aan databaseinformatiesystemen, virtualisatiesoftware, systeemsoftware en oplossingen voor kantoorautomatisering. Buiten het contract valt de aanschaf van Microsoft-licenties. Daarvoor heeft Equalit nog een contract met een andere leverancier lopen. 

Gericht aanbesteden

Jeroen Huijbregts, marketeer van Aces, noemt het binnengehaalde contract een mooi resultaat voor het bedrijf uit Tilburg. 'Sinds vorig jaar zijn we vooral na de fusie gerichter bezig met het meedoen aan aanbestedingen waarbij we denken een meerwaarde te kunnen bieden. Eerder wonnen we al een aanbesteding van de gemeente Nijkerk en de RVKO, de Rotterdamse Vereniging voor Katholiek Onderwijs (RVKO). Het mooie van deze nieuw deal is dat Aces als Tilburgs bedrijf vlakbij de Equalit-leden is gehuisvest.' Aces fuseerde vorig jaar augustus met zijn zusterbedrijven Sessence, Rackserver en take IT now tot de nieuwe ict-organisatie Aces Direct.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-01-08T11:53:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.