V&GR kiest Netsourcing voor werkplekbeheer

De gemeenschappelijke regeling Veiligheids- en Gezondheidsregio Groningen (V&GR) heeft het werkplekbeheer voor vier jaar ondergebracht bij Netsourcing. Het contract met de ict-dienstverlener uit Waardenburg heeft betrekking op het inrichten en beheren van een nieuwe werkplekomgeving voor de zeventien gemeentelijke brandweerkorpsen die per 1 januari 2014 zijn opgegaan in de V&GR. De nieuwe organisatie beschikt over bijna 250 werkplekken, verdeeld over veertig locaties.

Op de werkplekken staan werkstations die toegang geven tot kantoorautomatiserings-applicaties, specifieke V&GR-applicaties, en gemeentelijke applicaties voor bedrijfsvoering, zoals vergunningverlening en handhaving. Omdat de Brandweer Groningen is ondergebracht in de aparte rechtspersoon Veiligheidsregio Groningen, kan er niet langer gebruik worden gemaakt van de ict-contracten van de gemeenten. Samen met Netsourcing wordt een nieuwe ict-omgeving ingericht, waarbij de ict-leverancier de technische infrastructuur voor de V&GR regelt, inclusief hardware, en het beheer ervan uitvoert. 

De gemeente Groningen sloot recent een printercontract met Xerox voor zeven jaar. De V&GR kan hiervan gebruikmaken (operational lease). Netsourcing zal de nieuwe multifunctionals aansluiten op het netwerk van V&GR en eerstelijnsactiviteiten uitvoeren zoals het vervangen van toners.

Bij V&GR zijn aangesloten de gemeenten: Appingedam, Bedum, Bellingwedde, Delfzijl, Eemsmond, Grootegast, Haren, Hoogezand-Sappemeer, Leek, Loppersum, De Marne, Marum, Menterwolde, Oldambt, Pekela, Slochteren, Stadskanaal, Ten Boer, Veendam, Vlagtwedde, Winsum en Zuidhorn.

GCA

Vorig jaar sleepte Netsourcing, sinds 1995 actief met ict-beheerdiensten in met name de zorgsector, nog een order binnen van het Gezondheidscentrum Asielzoekers (GCA). Voor ruim driehonderd medewerkers verspreid over 35 locaties van GCA gaat Netsourcing de werkplekken, applicaties en telefonie- en callcenterdiensten regelen en beheren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-01-20T11:39:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.