Centralpoint wint twee hardwaredeals RDW

Dit artikel delen:

Gerard Doll, business unit manager ICT bij RDW (links) en Ronald Ederveen, directeur Centralpoint Business Solutions (rechts), feliciteren elkaar na ondertekening van het contract.

Centralpoint heeft twee Europese hardware-aanbestedingen van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) gewonnen. Het betreft de 'levering hardware kantoorautomatisering' en 'levering en onderhoud servers'. De gegunde mantelovereenkomsten hebben een initiële looptijd van een jaar met twee maal een optionele jaarlijkse verlenging. Online-hardwareverkoper Centralpoint startte medio vorig jaar met de tak Business Solutions om ook de middelgrote en grootzakelijke markt te bedienen. Het binnenhalen van de RDW is dan ook een belangrijk eerste resultaat voor het bedrijf uit Amstelveen.

Centralpoint zal de RDW voorzien van alle hardware die nodig is voor de kantoorautomatisering. Uit het bestek blijkt dat de levering diverse apparaten betreft, zoals desktops, notebooks, thin-clients, tablets, monitoren, toetsenborden, muizen, mobiele printers, all-in one printers, scanners en smartcardreaders. De afname per onderdeel verschilt nogal; gemiddeld verwacht de RDW per apparaat tussen de 25 en 75 stuks per jaar af te nemen. Bij de smartcardreaders gaat het om een grotere afname.

Daarnaast is het bedrijf geselecteerd voor de levering en onderhoud van alle servers voor deze rijksdienst uit Veendam. Centralpoint ondersteunt de RDW op het gebied van de aanschaf, logistiek, installatie en onderhoud van de it-infrastructuur. Gemiddeld heeft de RDW in de afgelopen drie jaar zo'n vijftig nieuwe servers per jaar aangeschaft. De huidige 'installed base' heeft een omvang van circa tweehonderdvijftig servers, verdeeld over vier locaties.

Bevestiging

Volgens Ronald Ederveen, directeur Centralpoint Business Solutions, vormt 'deze gunning de bevestiging dat bedrijven en instellingen in Nederland behoefte hebben aan een proactieve, meedenkende en klantgerichte it-hardwarepartner zoals Centralpoint'.

Ederveen werd vorig jaar november benoemd tot directeur Centralpoint Business Solutions. Deze nieuwe tak van de online-ict-winkel uit Amstelveen levert zakelijke hardware én consumentenproducten aan de middelgrote en grootzakelijke markt. Kern ervan is het door Detron eerder dit jaar aan Centralpoint overgedragen hardwarevolumegedeelte, aangevuld met de webshop van Centralpoint waar circa 750.000 artikelen van zo'n drieduizend merkfabrikanten worden aangeboden. Ederveen was tot 1 oktober commercieel directeur bij hardewaredienstverlener Scholten Awater.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Effe rekenen... 75 Laptops, Desktops, Tablets en Thin Clients per jaar.. Afschrijving over 4 jaar, dan zijn 1200 apparaten (4x75x4). En dan ook nog eens 250 servers. Da's 1 server op 5 medewerkers. Ik ken MKB-ers met een hogere 'ratio'..

Leuk consolidatieprojectje wellicht ?

En toch frappant dat een Reseller een betere offerte kan neerleggen dan een fabrikant...

Ondanks dat, mooie opsteker voor CP.

Dat is eigenlijk niet zo gek, die 75 is het maximum uit de in het artikel genoemde range van 25 tot 75 stuks per apparaat per jaar. dat mag dan verdeeld worden over tien locaties. Gemiddeld minimaal 2,5 werkplek per jaar afleveren ergens is eigenlijk helemaal niet zo veel.

Een fabrikant gooit liever ergens een paar pallets neer, dus dan is dit maar een lastige klant voor ze. Voor CentralPoint daarentegen een prima opstap, en het verzenden en tracken van bestellingen/leveringen naar verschillende adressen doen zij toch al dagelijks. Daarnaast zijn zij natuurlijk ook merkonafhankelijk, dus dat zou ook nog positief kunnen zijn voor de RDW.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-02-24T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.