Koning & Hartman levert portofoons aan NS

Dit artikel delen:

Telecomspecialist Koning & Hartman gaat 10.700 nieuwe Kenwood-portofoons leveren voor het treinpersoneel van de Nederlandse Spoorwegen (NS). Ook toekomstige leveringen, aanvullingen en bijbehorende accessoires zullen de komende vijf jaar (met een optie tot verlenging), gedurende de looptijd van het contract, door Koning & Hartman geleverd worden. Het bedrijf heeft de opdracht na een Europese aanbesteding binnengehaald. De leveringen en het onderhoud gaan vanaf medio 2014 beginnen.

De nieuwe Kenwood-portofoons dienen met de bestaande portofoons van NS te kunnen communiceren. Tijdens het migratietraject van de oude naar de nieuwe portofonie-oplossing dient  Koning & Hartman ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk hinder ondervonden wordt door de gebruikers van deze portofoons. Bij de NS wordt er aan boord van treinen en op de perrons dagelijks gebruik gemaakt van portofoons voor mobiele spraakcommunicatie op momenten die veiligheids- of tijd-kritisch zijn. 

In het gedrang

De levering van portofoons is een heikel punt bij NS. Vorig jaar nog maakten de spoorvakbonden FNV Bondgenoten en VVMC zich nog ernstige zorgen omdat NS er maar niet in slaagde de slecht werkende, verouderde Motorola-portofoons van conducteurs en machinisten te vervangen. Zij vonden dat de veiligheid van NS-personeel en treinreizigers daardoor in het gedrang dreigde te komen. Vorig jaar zomer waren de Spoorwegen nieuwe portofoons aan het testen. De uiteindelijke gunning van de aanbesteding liep forse vertraging op omdat leverancier Abiom naar de rechter stapte om dit tegen te houden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Vacatures bij NS

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-03-19T11:57:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.