Beweging 3.0 kiest Pink Elephant en OGD

Dit artikel delen:
Zuster

Zorgorganisatie Beweging 3.0 tekent een contract met Pink Elephant voor de implementatie en het beheer van een vernieuwde gecentraliseerde it-omgeving. OGD ict-diensten neemt de gebruikersondersteuning van de nieuwe it-omgeving voor zijn rekening. Met de nieuwe it-omgeving wil Beweging 3.0 zijn dienstverlening vernieuwen en professionaliseren.

Beweging 3.0 is een zorgorganisatie die zich richt op activiteiten op het gebied van wonen, zorg en welzijn in de regio Eemland, met ruim drieduizend medewerkers en zestienhonderd vrijwilligers. De organisatie werkt vanuit veertien woonzorgcentra en diverse andere zorglocaties in de regio. In 2008 werden de ict-helpdesk en het technisch beheer al uitbesteed aan Pink Elephant en in 2009 werd een compleet nieuwe gecentraliseerde it-omgeving geïmplementeerd.

Zelforganiserende teams

‘Beweging 3.0 wilde de transitie maken naar een organisatie die zich meer richt op it-dienstverlening’, zegt Pink Elephant-ceo Piet van Vugt. ‘Daarnaast is het noodzakelijk om de veranderingen in de zorg, zoals de rol van zelforganiserende teams, beter te kunnen ondersteunen. Wij zijn blij dat Beweging 3.0 ook nu weer voor Pink Elephant heeft gekozen om de volgende stap te maken.’

‘Ik vind het heel mooi dat Beweging 3.0 heeft gekozen om ons het gezicht van hun ict-organisatie te laten zijn’, zegt Roel Nikkessen, directeur van OGD ict-diensten. ‘De flexibele manier waarop wij de medewerkers en vrijwilligers van Beweging 3.0 zullen ondersteunen, wordt hopelijk een voorbeeld voor meer zorgpartijen en andere organisaties met zeer diverse gebruikersgroepen.’

Oplevering juli 2014

Door de vele ontwikkelingen in de zorg zag Beweging 3.0 de noodzaak om de bestaande bedrijfsomgeving te vernieuwen. Deze moest gemoderniseerd worden met de nieuwste bewezen producten, maar ook was er een groeiende behoefte om zelforganiserende teams, bestaande uit duizenden medewerkers en vrijwilligers, te ondersteunen.

Na de oplevering van de nieuwe bedrijfsomgeving in juli 2014 zal Beweging 3.0 deze aanvankelijk voor een periode van drie jaar als managed it-services afnemen bij Pink Elephant. De gebruikersondersteuning van de nieuwe it-omgeving wordt ingericht door OGD ict-diensten. Beweging 3.0 gaat gebruikmaken van de shared servicedesk van OGD, die mogelijk ook op termijn gaat worden ingezet als de front-office voor andere ondersteunende diensten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-03-25T10:37:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.