Managed hosting door True

Wie gunt wat

Imtech ICT richt cloud in voor Servicepunt71

 

Servicepunt71, het gemeenschappelijk dienstencentrum voor de gezamenlijke bedrijfsvoering van de gemeenten Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Zoeterwoude, wil zijn ict-dienstverlening baseren op een Flexpod-cloudinfrastructuur van Cisco, Netapp en Microsoft. Imtech ICT verzorgt het ontwerp en de levering van deze private cloudomgeving. Servicepunt71 levert de aangesloten gemeenten producten en diensten op het gebied van ict, personeelszaken, financiën, juridische zaken, inkoop en facilitaire zaken.

Het shared service center verwacht door naar een cloudomgeving over te stappen de kwaliteit en de betrouwbaarheid van zijn diensten beter te kunnen garanderen. Servicepunt71 is in 2012 opgericht om de bedrijfsvoeringkosten voor de betrokken gemeenten te verminderen en tegelijkertijd de kwaliteit van de (digitale) dienstverlening aan medewerkers en burgers te verbeteren. In aanvang gebeurde dit door de bestaande ict-omgevingen van de betrokken gemeenten samen te brengen en te standaardiseren. Om de voordelen van centralisatie en standaardisatie volledig te benutten, wil Servicepunt71 de infrastructuur moderniseren door naar de cloud over te stappen.

Het dienstencentrum verwacht dat de combinatie van Cisco UCS servers, Netapp-opslagsystemen en Microsoft Hyper-V binnen een Flexpod-private cloud meer stabiliteit en betrouwbaarheid brengt dan de huidige ict-omgeving. Inrichter Imtech ICT haalde eerder al opdrachten binnen bij de gemeenten Den Haag, Rotterdam en Utrecht. De automatiseerder zegt in de overheidssector een sterke toename van het gebruik van cloudtechnologie te zien.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5136297). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

NU alleen nog maar hopen dat de koop van Imtech ICT, niet door een buitenlandse partij gebeurt...

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×