Justitie gunt Comparex en Protinus softwareklus

Dit artikel delen:

Het ministerie van Veiligheid en Justitie (V&J) heeft Comparex en Protinus IT geselecteerd voor de levering van en dienstverlening op standaardprogrammatuur en open source software. Beide bedrijven gaan de komende twee jaar de strijd aan om het beheer van 54 verschillende softwarepakketten die het ministerie gebruikt. De opdracht levert per jaar ongeveer dertien miljoen euro op en kan maximaal met twee jaar verlengd worden.

Het contract van Comparex en Protinus IT met V&J is het vierde perceel van een totale opdracht met een jaarlijkse waarde van dertig miljoen euro. De andere drie percelen bestaan uit de levering van en dienstverlening op Microsoft-software en open source-toepassingen (perceel één, jaarlijkse waarde zes miljoen euro), Oracle-software (perceel twee, jaarlijkse waarde zes miljoen euro) en Citrix-, HP- en VMware-software (perceel drie, jaarlijkse waarde vijf miljoen euro). Vooralsnog is niet bekend wie de winnaars van deze drie percelen zijn. Wel zal er per perceel maar één bedrijf aangesteld worden en zullen er zo goed als geen minicompetities plaatsvinden zoals in perceel vier. Wel is het mogelijk dat bij specifieke functionele vernieuwingen, zoals bij open source, minicompetities plaatshebben over de vier percelen heen.

Binnen het totale softwarecontract vallen onder andere licenties, levering van onderhoud en support inclusief updates, upgrades en patches, de levering van abonnementen bij onder andere SaaS-, PaaS- en mobiele toepassingen, het leveren van support als onsite helpdeskondersteuning, de registratie van gebruiksrechten en de beschikbaarheid van een eenduidig inkoopkanaal voor bulkbestellingen.

Opzeggen contract Comparex

Dat het ministerie Comparex als partner selecteert is opvallend te noemen. Eerder nog in 2014 zei V&J een contract voor de levering van standaard softwarebeheer met dit bedrijf op. Comparex had namelijk concurrent Agile overgenomen en deze twee partijen waren beiden geselecteerd om via minicompetities uit te maken wie er aan V&J mocht leveren. Het ministerie was van mening dat de overname de opzet van de aanbesteding in de wielen reed.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-07-29T11:50:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.