i3 Groep vernieuwt ICT nutsbedrijf Bonaire

Dit artikel delen:
Kralendijk, Bonaire

Ict-infrastructuurdienstverlener i3 Groep uit Vianen levert en implementeert een nieuwe server- en opslagomgeving aan Water en Energiebedrijf Bonaire. Dit nutsbedrijf zorgt voor water en elektriciteit op het eiland Bonaire in Caribisch Nederland en zocht een dienstverlener om zijn verouderde bedrijfskritische infrastructuur deels te vernieuwen. Uiteindelijk is een oplossing gekozen op basis van EMC VNX-storage en HP Proliant-servers en HP Networking-apparatuur.

De hardware is in Nederland in het rack geplaatst en vervolgens per zeecontainer verscheept naar Bonaire, een kleine negenduizend kilometer verderop. Een technisch consultant van de i3 Groep heeft vervolgens ter plekke de hardware gebruiksklaar opgeleverd en de ict-specialisten van Water en Energiebedrijf Bonaire opgeleid om de systemen te kunnen beheren.

Water en Energiebedrijf was in neerste instantie op zoek naar een lokale dienstverlener op Bonaire, maar deze bleek niet voorhanden. Omdat het complete project onder de aanbestedingsnorm ligt kon het nutsbedrijf vrijelijk een dienstverlener elders zoeken en kwam zodoende bij I3 Groep in Vianen terecht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-09-02T11:57:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.