HAN kiest Advitrae voor onderwijslogistiek

Dit artikel delen:

Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN) heeft na een aanbesteding gekozen voor Xedule als nieuwe applicatie voor de onderwijslogistiek. Dit systeem voor het plannen en roosteren van leverancier Advitrae kent een software-as-a-service (SaaS)-opzet. Voor de softwareleverancier uit Eindhoven is HAN de vierde hogeschool die Xedule gaat inzetten bij zijn onderwijsplanning. Het contract heeft een looptijd van drie jaar, maar kan middels verlengingsopties tot tien jaar worden uitgebreid.

HAN gebruikt Xedule in eerste instantie voor de personeelsplanning en budgetmonotoring. De hogeschool start met de software bij twee faculteiten die nu nog gebruikmaken van een technisch verouderde, zelfontwikkelde MS-Access-applicatie. In een later stadium volgen de andere HAN-faculteiten. In de aanbesteding heeft de hogeschool de mogelijkheid opengehouden om op termijn de software ook in te zetten voor de roosterplanning. Daarvoor heeft de school momenteel nog een goedwerkende applicatie draaien.

Hoog op agenda

Volgens Advitrae krijgt HAN met Xedule een planningsinstrument in handen waarmee het mogelijk wordt om een efficiëntere inzet van personeel en lokalen na te streven. Met behulp van de software kan de hogeschool bijvoorbeeld op basis van 'what-if'-scenario’s doorrekenen wat de consequenties zijn van veranderingen voor de organiseerbaarheid en betaalbaarheid van het onderwijs.

Binnen zowel het hoger beroepsonderwijs als het middelbaar beroepsonderwijs staat onderwijslogistiek hoog op de agenda. Veel instellingen hebben te maken met krimp van budgetten, schaarste aan middelen en lokalen, nivellerende studentenaantallen en een fluctuerend personeelsbestand.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-10-13T11:41:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.