JKP en SLTN beheren OpenVMS voor DICTU

JKP Consultancy Groep en SLTN Inter Access hebben het beheer overgenomen van de OpenVMS-systemen van Dienst ICT Uitvoering (Dictu), de ict-organisatie van het ministerie van Economische Zaken. Deze systemen worden in de komende periode geleidelijk uitgefaseerd. Dictu wil er via de uitbesteding voor zorgen dat tijdens de afbouw van het OpenVMS-platform de continuïteit ervan kan worden gegarandeerd en gebruikers geen hinder ondervinden.

SLTN Inter Access levert infrastructuurdiensten. JKP heeft het OpenVMS-beheerteam van Dictu overgenomen en draagt voortaan de resultaatverantwoordelijkheid van het beheer. Het bedrijf uit Apeldoorn biedt roadmaps voor de geleidelijke afbouw en transformatie van OpenVMS systemen. Samen met Dictu is een strategie ontworpen om het aantal systemen geleidelijk terug te brengen door uitfasering of migratie. 

'Dictu wenste ontzorgd te worden voor het beheer, onderhoud en afbouw van het OpenVMS-systeem. Als resultaat van deze overeenkomst - waarbij we het beheer van de ondersteunende processen uitbesteden aan Inter Access en de JKP Consultancy Groep - kunnen we ons concentreren op onze kerntaken', aldus Anne-Martijn Reemeijer, teamleider Operating Systems, Divisie Infrastructuur bij Dictu.

JKP, dat ook Staatsbosbeheer en Kadaster tot zijn klanten mag rekenen, was al betrokken bij het beheer van de OpenVS-omgeving voor het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). Dat departement is een paar jaar geleden opgegaan in het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, later omgedoopt in Economische Zaken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-10-16T08:32:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.