Overijssels SSC gunt Protinus IT hardwareklus

Dit artikel delen:
Handen schudden

Protinus IT is de winnaar geworden van de aanbesteding ICT-Hardware van het Shared Service Center Bedrijfsvoering van de gemeenten Zwolle en Kampen en de provincie Overijssel. De aanbesteding bestaat uit twee percelen, te weten werkplekapparatuur en datacenter-apparatuur. Het betreft een raamovereenkomst voor een periode van twee jaar, waarna deze nog tweemaal met een periode van één jaar kan worden verlengd.

Het SSC is een gemeenschappelijke regeling ‘zonder meer’ waarbij de gemeenten Zwolle en Kampen en de provincie Overijssel middelen en mensen inbrengen in een gezamenlijk centrum voor bedrijfsvoering. Het centrum valt organisatorisch onder de gemeente Zwolle. Binnen het SSC wordt samenwerking beoogd op het gebied van personeels- en salarisadministratie, informatie- en communicatietechnologie en inkoop. De gemeenten en de provincie worden op ict-gebied vanuit twee datacenters (Provinciehuis Overijssel en Stadskantoor gemeente Zwolle) gefaciliteerd.

Het doel van de gemeenschappelijke regeling is om door middel van samenwerking op het gebied van bedrijfsvoering kwaliteitsvoordelen te behalen. Bij de oprichting van het servicecentrum werd ook de verwachting uitgesproken om op termijn zeven á acht miljoen euro per jaar aan kosten te kunnen reduceren, door besparingen op inkoop en efficiëntere werkprocessen.

Protinus IT uit Houten is actief als ict-makelaar bij sourcingtrajecten. Het bedrijf haalde al aansprekende opdrachten binnen bij de rijksoverheid (Easi2010-aanbesteding van het cluster Accessoires, ministerie van Veiligheid en Justitie), Syntrophos (ict-samenwerkingsverband van de gemeenten Spijkenisse, Bernisse, Brielle en Westvoorne) en Europol.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-12-09T09:39:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.