Radboud Universiteit stapt over op Radio Dot

Dit artikel delen:

Vodafone en Ericsson hebben op de zakelijke markt hun eerste Radio Dot-systeem geïmplementeerd en wel bij de Radboud Universiteit. Met dit product van Ericsson wil de Nijmeegse universiteit binnenshuis een betere mobiele dekking en capaciteit realiseren. Het systeem bevat een innovatief antenne-element - een Radio Dot - dat mobiel breedband levert met een hoge kwaliteit. Beide telecombedrijven zien de zakelijke markt als een belangrijk groeisegment, omdat daar een groeiende vraag is naar het leveren van snel en betrouwbaar mobiel internet.

Volgens Ericsson verbetert het Radio Dot-systeem de kwaliteit van mobiel internet binnenshuis voor gebruikers in middelgrote tot grote gebouwen. Het systeem bouwt voort op dezelfde technologie als in Ericssons basisstations voor dekking buitenshuis, waaronder Carrier Aggregation en gecombineerde cellen voor WCDMA en lte. Het Radio Dot-systeem ondersteunt ook de integratie met Ericssons Wi-Fi-productenlijn voor aanbieders, met functies zoals Real-Time Traffic Steering om een goede gebruikerservaring in zowel Wi-Fi als 3GPP-netwerken te garanderen.

Op het recente Mobile World Congress 2014 kwamen Vodafone en Ericsson overeen samen als eerste dit innovatieve systeem voor dekking binnenshuis in te gaan zetten. Ericsson is een strategische netwerkleverancier van Vodafone. 'Het systeem is een belangrijke onderscheidende factor van Ericsson’s strategie voor de mobiele zakelijke markt om mobiele en vast-en-mobiele aanbieders in staat te stellen geïntegreerde cloud, connectiviteit en communicatie as-a-service aan hun zakelijke klanten te leveren', aldus Arun Bansal, vice-president en hoofd van de business unit Radio bij Ericsson.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Vacatures bij Radboud Universiteit

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-12-29T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.