Managed hosting door True

Wie gunt wat

Radboud Universiteit stapt over op Radio Dot

 

Vodafone en Ericsson hebben op de zakelijke markt hun eerste Radio Dot-systeem geïmplementeerd en wel bij de Radboud Universiteit. Met dit product van Ericsson wil de Nijmeegse universiteit binnenshuis een betere mobiele dekking en capaciteit realiseren. Het systeem bevat een innovatief antenne-element - een Radio Dot - dat mobiel breedband levert met een hoge kwaliteit. Beide telecombedrijven zien de zakelijke markt als een belangrijk groeisegment, omdat daar een groeiende vraag is naar het leveren van snel en betrouwbaar mobiel internet.

Volgens Ericsson verbetert het Radio Dot-systeem de kwaliteit van mobiel internet binnenshuis voor gebruikers in middelgrote tot grote gebouwen. Het systeem bouwt voort op dezelfde technologie als in Ericssons basisstations voor dekking buitenshuis, waaronder Carrier Aggregation en gecombineerde cellen voor WCDMA en lte. Het Radio Dot-systeem ondersteunt ook de integratie met Ericssons Wi-Fi-productenlijn voor aanbieders, met functies zoals Real-Time Traffic Steering om een goede gebruikerservaring in zowel Wi-Fi als 3GPP-netwerken te garanderen.

Op het recente Mobile World Congress 2014 kwamen Vodafone en Ericsson overeen samen als eerste dit innovatieve systeem voor dekking binnenshuis in te gaan zetten. Ericsson is een strategische netwerkleverancier van Vodafone. 'Het systeem is een belangrijke onderscheidende factor van Ericsson’s strategie voor de mobiele zakelijke markt om mobiele en vast-en-mobiele aanbieders in staat te stellen geïntegreerde cloud, connectiviteit en communicatie as-a-service aan hun zakelijke klanten te leveren', aldus Arun Bansal, vice-president en hoofd van de business unit Radio bij Ericsson.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5212515). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures bij Vodafone
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×