IUC-Noord kiest SA, Misco Solutions en Protinus

Dit artikel delen:

Het Inkoop Uitvoeringscentrum Noord (IUC-Noord) heeft Scholten Awater, Misco Solutions (voorheen SCC Services) en Protinus IT na een aanbesteding aangetrokken als hardwareleveranciers. IUC-Noord voert het inkoopproces uit voor Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), Overheidsdatacenter Noord (ODC-Noord) en Dienst ICT Uitvoering (Dictu) van EZ. De geraamde contractwaarde over drie jaar bedraagt maximaal 28 miljoen euro.

De looptijd van de raamovereenkomst die met Scholten Awater, Misco Solutions en Protinus IT is gesloten, bedraagt drie jaar, plus de mogelijkheid van verlenging met 1 jaar. Het drietal zal steeds in minicompetitie uitmaken welke partij spullen mag leveren. Dat varieert van servers, opslagsystemen, netwerkcomponenten, racks, kabels, en accessoires tot aan (logistieke) housingdiensten.

IUC-Noord vormt sinds 1 juli 2013 de tweede interdepartementale inkooporganisatie binnen het Rijk. Organisatorisch valt de  inkoopclub onder Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OCW).

IUC-Noord bedient vanaf 1 juli 2013 het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) en OCW als klanten. Het ODC-Noord, dat ook onder DUO valt, is een overheidsdatacenter dat ruimte biedt aan de servers van DUO, CJIB, de Rechtspraak, Rijksdienst Wegverkeer (RDW), Basisadministratie Persoonsgegevens en Reisdocumenten (BPR), de provincie Groningen, de gemeente Groningen en de ministeries van EZ en OCW. KPN exploiteert ODC-Noord als housingfaciliteit.

Marcel Nulden, algemeen directeur van Protinus IT,  is verheugd met de opdracht. 'Wij ervaren deze gunning wederom als een erkenning van ons business model. Het sourcingmodel van Protinus IT ontsluit de meest gespecialiseerde datacenter-integrators die echt toegevoegde waarde kunnen bieden aan de klanten van IUC-Noord.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-01-21T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.