Ictivity vernieuwt serverplatform Hoeksche Waard

Op foto: v.l.n.r. Rob Brekelmans, gemeentesecretaris (ISHW) en Wilbert van Beek, commercieel directeur (Ictivity Groep)

Het Ict-Samenwerkingsverband Hoeksche Waard (ISHW) heeft de Ictivity Groep na een aanbestedingstraject geselecteerd om het serverplatform uit te bouwen. ISHW wil alle server-hardware concentreren in een dubbel uitgevoerd datacenter op de locaties Maasdam en Oud-Beijerland. In dit project, ter waarde van circa 700.000 euro, werkt Ictivity samen met Scholten Awater, die als Ictivity werkte in deze aanbesteding nauw samen met haar businesspartner Scholten Awater als onderaannemer de hardware en software levert.

ISHW verzorgt het beleid, het systeembeheer, de techniek, de applicaties en de invoering van ict-oplossingen voor de gemeenten Binnenmaas, Strijen, Cromstrijen, Korendijk en Oud-Beijerland. Met de aankomende vernieuwde ict-omgeving worden circa 650 eindgebruikers voorzien van de benodigde ict-functionaliteit in de komende 3 tot 5 jaar.

Voor het bouwen van het nieuwe hardware- en virtualisatieplatform past de Ictivity Groep de back-upmethode aan, voert het bedrijf een upgrade van Microsoft Exchange, Citrix en de provisioning-omgeving door en zet het de virtuele servers om naar Microsoft Hyper-V. Tevens worden diverse netwerkcomponenten vervangen. Daarnaast mag Ictivity de komende drie jaar 3e-lijns support bieden, met een optie tot verlenging van tweemaal een jaar.

Vijf delen

De uitvoering van het project valt uiteen in vijf delen. Na de inventarisatie wordt gestart met de inrichting van de hardware-omgeving. Na implementatie worden technische en functionele testen uitgevoerd. Hierbij wordt gekeken naar de back-end, applicaties en de desktop. Vervolgens vindt de migratie plaats. Gedurende het project vindt er algemene kennisoverdracht plaats aan de beheerders van ISHW in Hyper-V, Citrix 7.6 in combinatie met RES en App-V. Tenslotte wordt de nieuwe omgeving overgedragen aan de beheerders van ISHW.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Interessant te weten of in de business case van ISHW gekeken is naar IaaS vs eigen ijzer!
Ictivity is ook bekend met cloud-trajecten waardoor ze ook hierin een rol konden spelen.

Reza die net als Henri op elke vraag als antwoord CLOUD gaat geven, gekker moet het niet worden!

In een oude opinie haalde ik visie van Ramnath K. Chellappa, professor op het gebied van informatiesystemen aan. Deze definieert cloud computing namelijk als volgt: 'Een computerparadigma waarbij de grenzen van de computer worden vastgesteld door het economische aspect, eerder dan de technische limieten.' Opvallend in het verhaal is trouwens een aanpassing van de back-up, dat gaat namelijk niet om servers maar data en wordt met Digitaal Zaakgericht Werken (DZW) voor veel gemeenten een belangrijk speerpunt de komende jaren.

http://www.computable.nl/artikel/opinie/infrastructuur/4445784/2379248/de-valkuilen-in-cloud-computing.html

Ik krijg echter niet de indruk dat Ictivity inzet op rationalisatie van applicatielandschap, ze lijken vooral legacy in nieuwe containers te stoppen. Dat kan uiteraard een organisatorische keus zijn maar overwegende de contractuele afspraken - met een uiterst slappe clausule aangaande kennisoverdracht - heeft dit veel weg van oude wijn in nieuwe zakken stoppen en de titel lijkt dus hele project in één zin samen te vatten, een vernieuwing van het serverplatform.

Mijn geheugen laat me hier even in de steek maar Reza versus Ictivity doet ergens een belletje rinkelen, een soort van klok en klepel zullen we maar zeggen want even terug naar Chellappa die het had over een paradigma is er ook nog aspect 'afsplitsbaarheid' waar vaak maar weinig aandacht voor is in technisch gedreven projecten. Ja, ja de cloud is het antwoord op elke vraag maar 5 jaar is een behoorlijke lange tijd als we overwegen dat de meeste business processen tegenwoordig een veel kortere lifecycle hebben.

Ewout,
A) Ik zei: [....] Interessant te weten of in de business case van ISHW gekeken is naar IaaS vs eigen ijzer![....]

En het antwoord kan zijn: Ja, we hebben in de BC naar deze optie gekeken en na een onderzoek tot conclusie gekomen dat deze configuratie op een aantal punten (benoem punt A, B, C) beter is dan een IaaS oplossing!
Ik heb toch niet gezegd dat Cloud de oplossing zou zijn voor deze gemeenten!

B) Wat betreft het applicatielandschap, dit was een aanbestedingstraject waar Ictivity zich zoals andere inschrijvers aan de regels en de vraag moest houden! In dat kader is er meestal geen ruimte voor deze verbeteringen. Ik hoef je niet te vertellen, je moet scherp aanbieden op wat er gevraagd wordt, om de deal binnen te kunnen halen. Of ze legacy in nieuwe containers hebben gestopt, tja dat is maar helaas zo maar het lijkt me de verantwoordelijkheid van de opdrachtgever zelf om dit aan te pakken dan Ictivity als inschrijver op deze aanbesteding.

Om even bij dit punt te blijven, toen ik dit artikel las dacht ik.......wat een slappe marketing/berichtgeving! Ik zou de tekst anders opgesteld hebben! Het is niet de eerste keer dat Ictivity met dit soort teksten komt, misschien een aandachtspunt voor het bedrijf!

C) wat betreft (slappe) kennisoverdracht, mee eens! De beheerders juist en tijdig opleiden vind ik zeer belangrijk als we het over een groot vernieuwingstraject/aanbesteding hebben. Maar dat moet ook binnen de kaders en budget van aanbesteding vallen.
Dit onderwerp heb ik in mijn artikel onder aandacht gebracht:

Gemeenten moeten professioneler aanbesteden!

http://www.computable.nl/artikel/opinie/management/5183166/2379250/gemeenten-moeten-professioneler-aanbesteden.html

D)[...] 5 jaar is een behoorlijke lange tijd als we overwegen dat de meeste business processen tegenwoordig een veel kortere lifecycle hebben[..]
Ook mee eens Ewout! Dit onderwerp heb ik in mijn laatste artikel besproken:
Koers je onderneming af op een ramp?

http://www.computable.nl/artikel/opinie/management/5209658/2379250/koerst-je-onderneming-af-op-een-ramp.html

E) Reza versus Ictivity doet ergens een belletje rinkelen?? Ik heb een jaar bij Ictivity gewerkt, dat weet je toch al goed! Ik ken deze jongens, hun kennis, hun kwaliteiten, hun tekortkomingen en nog meer.
Ik ben niet altijd lief geweest voor mijn ex-werkgever! Lees de blog van twee medewerkers van Ictivity op deze site en kijk naar mijn reactie dan zal je zien dat ik hen flink bekritiseerd heb! Dat zegt iets over mijn onafhankelijkheid Ewout.Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-02-09T11:13:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.