Dataplace wint tender datacenter Wigo4it

Het migratieteam ontvangt de symbolische sleutel van de opgeleverde private suite.

Dataplace, een regionale datacenterexploitant uit Alblasserdam, blijkt de Europese aanbesteding te hebben gewonnen voor het leveren van uitwijk-datacenterdiensten aan Wigo4it. Dit is het ict-samenwerkingsverband van de sociale diensten van de vier grootste gemeenten. Voor Dataplace is het binnenhalen van deze opdracht een doorbraak. Het is voor eerst dat het als kleinere, regionale speler een publieke aanbesteding wint in de datacenterwereld.

De inhuizing van de ict-apparatuur van Wigo4it naar het datacenter van Dataplace is inmiddels afgerond. De overheidsorganisatie schakelde hiervoor zelfs fysieke bewakers in om het transport van de servers, waarop privacygevoelige informatie staat, te begeleiden.

Wigo4it maakt al gebruik van een primair datacenter bij KPN en heeft in de aanbestedingsprocedure de uitwijklocatie voor een 'active-active'-omgeving op de markt gebracht. Dataplace kwam van de zes inschrijvingen als beste uit de bus, zowel op het gebied van kwaliteit als prijs. De dienstverlening aan de overheidscoöperatie bestaat uit het leveren van een private suite als co-locatie.

Voet tussen de deur

Voor Dataplace betekent de opdracht dat het voor het eerst een Europese openbare aanbesteding heeft gewonnen. 'Doorgaans gaan grote datacenterleveranciers met de tenders aan de haal', zegt Gerben van der Veen, algemeen directeur van Dataplace. 'Het is lastig om daar als kleinere, regionale speler tussen te komen. We hebben het een keer eerder geprobeerd. Dat is toen niet gelukt. Daar hebben met het oog op de procedures en certificeringen van geleerd. Bij de aanbesteding van Wigo4it is het wel gelukt om als winnaar uit de bus te komen.'

Van Veen verwacht met deze opdracht meer partijen uit de overheid en semi-overheid als klanten binnen te kunnen halen, zoals gemeenten en ziekenhuizen. 'Niet elke instelling hoeft een aanbesteding uit te schrijven. Maar we hebben aangetoond dat we als regionaal datacenter een goede prijs- kwaliteitsverhouding in de markt kunnen bieden als het gaat om de outhousing van ict-apparatuur. Vanwege de opdracht van Wigo4it hebben we zelfs de capaciteit uitgebreid.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Vacatures bij KPN

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-02-25T17:37:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.