The Datacenter Group wint tender Naturalis

Naturalis Biodiversity Center uit Leiden brengt na een aanbesteding zijn infrastructuur voor datacommunicatie onder bij The Datacenter Group. Daarvoor huurt het onderzoeksinstituut annex rijksmuseum in de periode 2015-2017 vijf tot maximaal acht racks bij de Delftse datacenterexploitant, met een gespiegelde uitwijkopstelling in de locatie in Amsterdam. Verder moet er een verbinding tot stand komen met de wetenschappelijke netwerkdienstverlener Surfnet. De opdracht heeft een geschatte waarde van een half miljoen euro.

Naturalis Biodiversity Center is een nationaal kennisinstituut voor de flora en fauna en bestaat uit een rijksmuseum, een academisch onderzoeksinstituut en een erfgoedinstelling. De collectie van het museum, dat jaarlijks door driehonderdduizend mensen wordt bezocht, bestaat uit ruim 37 miljoen planten, dieren en fossielen.

Na het samengaan van museum met drie universitaire instituten, namelijk het Zoölogisch Museum Amsterdam en de twee vestigingen van het Nationaal Herbarium Nederland in Leiden en Wageningen, heeft Naturalis besloten om tot nieuwbouw over te gaan. Naar aanleiding van dat besluit is door de directie ook de huidige ict-infrastructuur onder de loep genomen. Intern onderzoek wees uit dat het onderbrengen van de apparatuur bij een externe datacenterexploitant de beste optie was.

The Datacenter Group won na een aanbestedingstraject waaraan ook drie andere partijen meededen. Volgens Naturalis heeft dit bedrijf met een power usage effectiveness (pue)-waarde van 1,15 een van de meest energiezuinige datacenters van Nederland. Dat sluit goed aan bij het eigen maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo)-beleid, vindt het instituut.

Naturalis, die voor een twindatacenter-oplossing heeft gekozen - met de Amsterdamse locatie van The Datacenter Group als uitwijk -, gaat de verhuizing gefaseerd uitvoeren. In het eerste kwartaal van dit jaar zullen de eerste servers in de datacenters aangesloten worden. De ontsluiting wordt verzorgd door Surfnet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-04-02T17:25:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.