SLTN IA wint bij DUO en hoogheemraadschap

Handen schudden

SLTN Inter Access (IA) heeft van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), onderdeel van het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschappen, de opdracht gekregen om de oudere IBM Power-platforms te vervangen. Daarnaast mag de automatiseerder nieuwe Netapp-opslagsystemen leveren aan het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. SLTN Inter Access is bij beide instellingen een mantelpartner voor hardwareleveringen.

DUO heeft SLTN Inter Access de opdracht verleend in het kader van een mantelovereenkomst die in 2013 werd afgesloten. Bij de uitvoeringsorganisatie van het ministerie vormt de oude IBM Power-omgeving het fundament onder de geleverde diensten, waarbij het een hoge mate van betrouwbaarheid en beschikbaarheid moet waarborgen. Om deze reden laat de dienst de platforms vervangen door een snellere Power 8-technologie: IBM DS8000 Enterprise Storage. Met de opdracht is een bedrag gemoeid van ruim drie miljoen euro.

Hoogheemraadschap

De automatiseerder, met een jaaromzet van ruim 150 miljoen euro en ruim 700 medewerkers, maakte recent tevens bekend dat het opslagsystemen mag leveren aan het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. Het betreft een nieuwe Netapp-opslaginfrastructuur ter vervanging van de bestaande verouderde Netapp-omgeving. SLTN Inter Access levert zowel een oplossing voor de hoofdlocatie in Rotterdam als een oplossing voor de uitwijkvoorziening in Delft, inclusief een vernieuwde back-up methodiek op basis van nieuwe 'snapshot'-technieken.

SLTN is een van de mantelleveranciers die het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard begin dit jaar heeft aangetrokken voor hardwareleveringen. Het gaat om twee percelen: werkplekhardware (naast SLTN IA ook Nova Data en Bechtle Direct) en servers, netwerkcomponenten en opslagapparatuur (naast SLTN IA ook PQR en Bechtle Direct). De partijen maken in minicompetities uit wie er welke spullen mag leveren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-04-20T11:31:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.