Onderbanken heeft primeur zaaksysteem Djuma

Dit artikel delen:

Burgemeester Odile Wolfs van Onderbanken ondertekent het contract met Bart Rossieau, directeur bij Circle Software.

De gemeente Onderbanken voert een organisatieverandering door waarbij het concept zaakgericht werken wordt omarmd. Centraal in deze manier van werken staat het nieuwe zaaksysteem Djuma van het Eindhovense softwarehuis Circle Software. Dit moet leiden tot een efficiëntere organisatie en een betere dienstverlening aan burgers en ondernemers. Onderbanken is de allereerste gemeente van Nederland die met het nieuwe cloudsysteem gaat werken.

De gemeente Onderbanken telt 7900 inwoners en bestaat sinds 1982 uit de vier kernen: Bingelrade, Jabeek, Merkelbeek en Schinveld. Door zaakgericht te werken verwacht de gemeente beter inzicht te krijgen in de zaken die er spelen bij burgers en ondernemers. Ook wil Onderbanken deze groepen sneller informeren over de stand van zaken rond gemeentelijke ontwikkelingen en vragen sneller en gerichter beantwoorden.

In de cloud

Voor een gemeente van beperkte omvang is het efficiënt gebruik en beheer van ict-oplossingen van groot belang. Het zaaksysteem Djuma viel bij Onderbanken op door de gebruikersvriendelijkheid en de eenvoud en snelheid van configuratie. Het betreft een cloudoplossing waarbij het technisch beheer buitenshuis bij Circle Software is georganiseerd.

De softwareleverancier introduceerde Djuma begin dit jaar. Het bedrijf voert ook het in de gemeentemarkt bekende 'on premise' (op locatie) zaaksysteem Verseon. Onderbanken is de eerste gemeente van Nederland die met het nieuwe Djuma-zaaksysteem gaat werken.

Whitepaper

Veel gemeenten maken de sprong naar het nieuwe werken. Zo ook de gemeente Kaag en Braassem. In dit whitepaper staat beschreven hoe deze gemeente dit project heeft aangepakt.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-06-29T15:31:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.