PeopleWare beheert ICT voor VR Kennemerland

De Veiligheidsregio Kennemerland besteedt het ict-beheer uit aan Peopleware ICT Solutions. De ict-dienstverlener uit Leiden won de Europese aanbesteding die hiervoor was uitgeschreven. PeopleWare is hierdoor voor minstens drie jaar de ict-infrastructuurbeheerder van de Veiligheidsregio Kennemerland. Deze organisatie bestaat onder andere uit alle regionale brandweerkorpsen, de GGD, het veiligheidsbureau Kennemerland en ondersteunende dienstverleningsorganisaties.

Het beheer van zo'n 650 werkplekken wordt met name op afstand uitgevoerd vanaf het servicecentrum van PeopleWare in Badhoevedorp. Afrekening vindt plaats op 'betaal naar gebruik'-basis.

De Veiligheidsregio Kennemerland wil via de uitbesteding en samenwerking met PeopleWare de beheerorganisatie kwalitatief op een hoger plan krijgen en de beheerlast voor de ict-afdeling verlagen. Niet alle taken worden uitbesteed. De veiligheidsinstelling behoudt een eigen servicedesk, functionele beheerafdeling en project-/regieorganisatie.

In 2012 voerde de ict-dienstverlener al een opdracht voor de Veiligheidsregio Noord-Oost Gelderland uit. Daarbij moest de ict-infrastructuur gereed worden gemaakt voor het ondersteunen van bring your own device (byod) en het nieuwe werken, gebaseerd op Windows 7.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-08-31T09:45:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.