Scholten Awater wint order Belastingdienst

Overheidsdatacenter Belastingdienst Apeldoorn

Hardwaredienstverlener Scholten Awater uit Nijmegen mag de komende drie tot maximaal vijf jaar de Belastingdienst van computerapparatuur voor werkplekken en ondersteunende diensten voorzien. Het gaat om een miljoenenorder. Het betreft nog wel een voorlopige gunning; de Alcatelperiode waarin andere gegadigden protest kunnen aantekenen tegen de gunning, is nog niet voorbij.

De order betreft pc's (desktops, laptops en tablets) en aan de pc-werkplek gerelateerde producten, de logistieke dienstverlening rond het leveren, de modificatie en preparatiewerkzaamheden, de gecertificeerde dataschoning, en opleidingen en advisering met betrekking tot ict-werkplekken.

Een precieze omvang van de order kan de Belastingdienst niet geven. De fiscus heeft zo'n veertigduizend ict-werkplekken, waarvan 95 procent laptops, en ongeveer tienduizend tablets in gebruik. Gemiddeld genomen wordt de apparatuur elke vier tot vijf jaar vervangen. Er kan op dit moment geen indicatie worden gegeven over de toekomstige verhouding desktops, laptops en tablets in de behoeftestelling, aldus de Belastingdienst in het aanbestedingsdocument.

Op basis van historische cijfers bedraagt de geschatte omvang van pc-werkplek gerelateerde producten gemiddeld één miljoen euro per jaar. De fiscus raamt de omvang van de diensten op maximaal dertigduizend euro per jaar.

De Belastingdienst is een belangrijke opdrachtgever van Scholten Awater. Eerder leverde het bedrijf uit Nijmegen al werkplekhardware aan de fiscus en in 2013 won het samen met I3 Groep en PQR een grote aanbesteding voor het leveren van opslagapparatuur en aanverwante dienstverlening.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-09-16T11:29:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.