Enable-U beveiligt informatie gemeente Zwolle

Dit artikel delen:

De gemeente Zwolle heeft Enable-U aangetrokken om op een veilige manier digitale informatie en documenten uit te wisselen met andere overheden, ketenpartners en burgers. Het bedrijf uit Amsterdam implementeert de producten Digikoppeling, Enable-U 2Orchestrate en Enable-U 2Secure. Daarmee wordt de servicelaag van de ict-architectuur voor de gemeente centraal georganiseerd en beveiligd. Burgers kunnen hierdoor sneller informatie krijgen over een lopende aanvraag op MijnOverheid.nl.

Met de Enable-U Digikoppeling, die al door veel gemeenten wordt gebruikt, is Zwolle straks aangesloten op diverse partners, zoals het Omgevingsloket online (OLO), de landelijke voorziening WOZ, MijnOverheid.nl en BAG. Ook koppelt Enable-U het cloudgebaseerde zaaksysteem van Dimpact, dat de gemeente gebruikt, met de Landelijke Voorzieningen. Hierdoor kunnen documenten direct worden geüpload in Dimpact en automatisch ontsloten worden naar bijvoorbeeld MijnOverheid.nl.

Marrie Hol, informatiemanager bij de gemeente Zwolle: “Onder andere door de decentralisaties in het Sociaal Domein en de vorming van de Regionale Uitvoerinsgsdiensten - RUD’s - heb je als gemeente te maken met steeds meer partners waarmee je gegevens moet uitwisselen. Dit betekent dat niet alleen de diverse applicaties van de gemeente met elkaar gekoppeld moeten worden, maar dat je bepaalde functionaliteit ook naar buiten moet ontsluiten.'

Enable-U levert daarvoor een centrale servicebus. Door de combinatie met Enable-U 2Secure en Enable-U 2Orchestrate zegt de gemeente zowel de veiligheid als het overzicht van de koppelingen te borgen.

  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-10-14T13:16:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.