Nemesys vernieuwt telefoniesysteem van VRR

Dit artikel delen:

Nemesys uit Oud-Beijerland wint de aanbesteding voor de levering van een nieuw telefoniesysteem voor de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond (VRR). De telecomleverancier levert zowel hard- als software Daarnaast is het verantwoordelijk voor het telecombeheer. De aanbesteding betreft een overeenkomst voor een periode van vijf jaar, waarna deze nog vijfmaal verlengd kan worden met een jaar.

De VRR wordt gevormd door verschillende organisaties, die ieder met verschillende systemen werken. Een woordvoerder van Nemesys: ‘In de afgelopen jaren hebben organisaties zich aangesloten bij de VRR en hebben organisaties de veiligheidsregio verlaten. Hierdoor bestaat het huidige telefoniesysteem uit allerlei verschillende systemen. Daarnaast zijn de huidige vaste telefoons en de bijbehorende telefooncentrales bij de VRR zowel economisch als technisch afgeschreven. Deze zijn namelijk niet in staat om in te spelen op toekomstige ontwikkelingen.’ Daarom schreef de veiligheidsregio een openbare aanbesteding uit om de telefonievoorzieningen te vervangen.

Telecomleverancier Nemesys uit Oud-Beijerland is als winnaar uit de bus gekomen. Het gaat de telefonievoorzieningen van VRR centraliseren, waarbij gebruik wordt gemaakt van het beschikbare wan. Alle telefooncentrales worden op alle vestigingen vernieuwd en op het netwerk aan elkaar gekoppeld. Daarnaast levert de telecomleverancier een contactcentrum, zorgt het voor de integratie van vaste en mobiele telefonie en moet het de mogelijkheid tot flexibel werken faciliteren. Dit laatste om 'het nieuwe werken' te ondersteunen. Eind 2016 willen de partijen het telefoniesysteem koppelen met Skype for business van Microsoft. 

Veilgheidsregio Rotterdam Rijnmond

Nederland telt vijfentwintig veiligheidsregio's, waarin hulpdiensten samenwerken en professionele hulp en bescherming bieden tegen mogelijke risico's en bedreigingen. De VRR wordt gevormd door de Regionale Brandweer, de Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen (GHOR), de Regionale Ambulancevoorziening en de Gemeenschappelijke Meldkamer van politie, brandweer en ambulancezorg. Daarnaast wordt nauw samengewerkt met de gemeenten in de regio, de Politie, het Havenbedrijf Rotterdam, de DCMR Milieudienst en het Openbaar Ministerie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-10-21T11:35:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.