Groningen en Ten Boer zijn lid van Dimpact

Dit artikel delen:

De gemeenten Groningen en Ten Boer treden toe tot de coöperatieve ict-inkoopvereniging Dimpact. Door toetreding kunnen de Groningse gemeenten zonder aanbesteding gebruikmaken van het coöperatieportfolio. Groningen en Ten Boer willen onder andere het zaaksysteem gaan implementeren. Dat is de e-Suite van Atos dat onlangs is geïntegreerd met het iBurgerzakensysteem van Pinkroccade.

Groningen heeft inmiddels al de (kern)website van de Dimpact-samenwerking gelanceerd op gemeente.groningen.nl. De gemeente Ten Boer besteedt als zelfstandige gemeente taken uit aan Groningen, waaronder ict-taken, waarbij de gemeente zelf verantwoordelijk blijft voor het beleid en de regie. Het lag daarom voor de hand dat Ten Boer meeging in de keuze van Groningen voor samenwerking in Dimpact.

Beide gemeenten kozen in 2013 al voor de iBurgerzaken-oplossing van Pinkroccade Local Government. Die oplossing is nu binnen Dimpact makkelijk te integreren met het zaaksysteem van Atos.

De coöperatie voor gemeentelijke ict-inkoop en standaardisatie komt met de toetreding van de twee gemeenten op een omvang van anderhalf miljoen inwoners. Groningen is met ruim tweehonderdduizend inwoners nu het grootste lid en Ten Boer met 7450 het kleinste lid van het samenwerkingsverband.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-12-01T13:28:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.