Surfnet schakelt Wentzo in voor Wi-Fi-dienst

Wi-Fi

Netwerkdienstverlener voor het onderwijs Surfnet heeft een contract getekend met leverancier van draadloze netwerken Wentzo Wireless. Na een aanbesteding heeft Surfnet die partij geselecteerd voor de ontwikkeling, levering en het onderhoud van Surf Wireless. Die Wi-Fi as a service-dienst van Surfnet wordt in het tweede kwartaal van 2016 geïntroduceerd.

Met de nieuwe dienst wil de netwerkorganisatie voor onderwijs- en onderzoeksinstellingen op verschillende locaties in Nederland WiFi-infrastructuren opzetten. De dienst is ontwikkeld in samenwerking met diverse onderwijsinstellingen.

Surfnet beheert de Wi-Fi-netwerken vanaf een centrale locatie en voert upgrades uit voor alle gebruikers van de dienst. De aanbieder: 'Tegelijkertijd blijft het mogelijk om per locatie WiFi-behoeften op maat in te richten. Het aanbod omvat de hele keten, van het vaste Surfnet-netwerk, via het lokale netwerk van de instellingen naar de Wi-Fi-accesspoints op de campus.' De dienst heeft een abonnementsvorm waarbij maandelijks per access point wordt betaald.

API's

Surfnet en Wentzo Wireless werken nauw samen in het ontwikkelen, leveren en beheren van de dienst. 
Wentzo Wireless werkt samen met leverancier Aerohive. Zij gebruiken open API’s. 'Daardoor kunnen ook de ontwikkeling van features en diensten van derden gefaciliteerd worden', licht Surfnet toe.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-01-11T16:00:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.