Universiteit Maastricht zet Tintri-systemen in

Tintri maakt bekend dat de Universiteit Maastricht (UM) systemen van Tintri VMstore heeft ingezet. Deze systemen vervangen de Citrix Xenapp en zullen dienen als ondersteuning van de virtualisatieomgeving. Het opslagbeheer van de universiteit krijgt hierdoor een eenvoudiger opslagbeheer en snellere vdi-prestaties ten opzichte van zijn eerdere oplossing voor ict-opslag.

Tintri, een Amerikaanse leverancier van opslagsystemen voor virtualisatie- en cloud-omgevingen, zet zijn VMstore systemen in bij Universiteit Maastricht. Hierbij wordt de Citrix XenApp-omgeving op basis van direct attached storage-systemen vervangen. Het ict-team van de UM besloot, toen de omgeving het einde van zijn levenscyclus bereikte, een innovatievere oplossing te zoeken.

In 2013 vernam de ict-manager van de UM tijdens een webinar van Unidesk over Tintri VAS. Uit een daaropvolgende test bleek dat de opslag-oplossing van Tintri veel hogere iops bood tegen een aanzienlijk lagere prijs dan eerdere oplossingen. Dit vormde dus in 2013 de aanleiding voor het vervangen van het systeem dat voorheen gebruikt werd. De oplossing van Tintri moet de prestaties van de campusbrede virtuele-desktopomgeving verbeteren, hiervoor is een opslagplatform nodig dat ondersteuning biedt.

T850-systemen

Na de aanschaf van het systeem voor de test- en programmeeromgeving van de universiteit, schafte het ict-team twee Tintri T850-systemen aan voor de productieomgeving. Deze zijn met het oog op de bedrijfscontinuïteit in verschillende datacenters ondergebracht. De upgrade naar Tinri OS was binnen een uur voltooid, hiervoor hoefden geen systemen offline te worden gehaald. De manager van het ict-team van UM, Lucien Haak, zegt door de goede ervaringen zelfs te overwegen om voor de nieuwe serveromgeving eveneens een beroep te doen op de systemen van Tintri.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-01-14T16:31:00.000Z Robin van Wees


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.