Cegeka beheert infrastructuur GGZ Rivierduinen

Dit artikel delen:
Zorg ipad ziekenhuis

Ict–dienstverlener Cegeka gaat per juni dit jaar de ict-infrastructuur en werkplekken van GGZ Rivierduinen beheren. Dit doet het met een infrastructure as a service (IaaS)-platform vanuit het eigen Tier III datacenter in Geleen. De partijen hebben hiervoor een vijfjarige overeenkomst getekend.

Vanaf 1 juni 2016 is Cegeka volledig verantwoording voor de ict-diensten van GGZ Rivierduinen. Daarna volgt een transitie en transformatieperiode waarin Cegeka de omgeving migreert naar de Cegeka-cloud en standaardiseert. Dit wordt gewaarborgd door de NEN7510 standaard. De ict-dienstverlener beheert de werkplekken en ict-infrastructuur vanuit het onlangs geopende Tier III datacenter in Geleen.

Toekomstbestendig

GGZ Rivierduinen startte anderhalf jaar geleden een traject voor het uitbesteden van de volledige ict-infrastructuur en het werkplekbeheer. Het koos voor Cegeka vanwege de ‘betrokken en professionele houding.’ Daarnaast scoorde de dienstverlener het beste op de sourcings-doelstellingen van de zorginstelling, waaronder kosten(flexibiliteit), kwaliteit en innovatie, meent Esther Kruisinga, clustermanager informatievoorziening van GGZ Rivierduinen.

De zorginstelling ziet de overeenkomst als de eerste stap naar een innovatieve en toekomstbestendige ict-omgeving waarbij de eindgebruiker centraal staat. Het wil met de uitbesteding alle aandacht richten op de cliënten. Daarnaast komt er binnen de faciliteiten meer ruimte beschikbaar voor vernieuwing. ‘Betere ondersteuning van onze zorgverleners staat hierbij voorop, denk bijvoorbeeld aan veilig mobiel kunnen werken en beeldbellen’, aldus Kruisinga.

Cegeka verankert zich naar eigen zeggen met de overeenkomst in de zorgmarkt. Het biedt de ict-dienstverlener meer mogelijkheden voor innovatie in de sector. Momenteel biedt het zorgwerkplekken aan het Rijnstate Ziekenhuis en het Elkerliek ziekenhuis, levert het applicaties aan het Amphia Ziekenhuis, verzorgt het beheer op afstand bij Zuidzorg en is het outsourcing-partner van de christelijke zorgorganisatie Cardia.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-23T10:17:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.