Tweeling-DC CAK bij Dataplace en Bytesnet

Links, Gerben van der Veen (Dataplace) en rechts, Ronald van Bebber (het CAK) feliciteren elkaar na de ondertekening van de overeenkomst.

Het CAK, een uitvoeringsorganisatie in de zorg- en welzijnsector, heeft na een Europese openbare aanbesteding Dataplace uit Alblasserdam geselecteerd als leverancier voor zijn tweeling (twinning) datacenter. De dienstverlening bestaat uit het leveren van een afgesloten ruimte in beide datacenters en het leveren van de datalijnen tussen beide datacenters. Dataplace werkt samen met Bytesnet uit Rotterdam.

Het Centraal Administratie Kantoor (CAK) uit Den Haag heeft met Dataplace en Bytesnet een vijfjarig contract gesloten met de mogelijkheid tot vijf keer één jaar verlenging. Het contract heeft een geraamde waarde van twee miljoen euro.

'Onze samenwerking met Bytesnet stelt ons in staat om het complete bestek te kunnen leveren waarbij het CAK één aanspreekpunt heeft voor beide datacenterlocaties en de datalijnen. Het aanbieden van een twin-datacenteroplossing op deze manier geeft het CAK naast geografische spreiding extra redundantie; namelijk ook die op het gebied van de datacenterorganisatie', zegt Gerben van der Veen, algemeen directeur van Dataplace.

Regionaal

Cees de Jong, algemeen directeur van Bytesnet, voegt daar aan toe: 'Twee jaar geleden zijn wij gestart met het aanbieden van regionale twin datacenter-diensten aan onze klanten. Wij kozen er voor om hiervoor niet zelf additionele datacenters te realiseren, maar om partnerships aan te gaan met andere regionale datacenters zoals Dataplace. Het partnership met Dataplace in de regio Rijnmond bood Bytesnet de kans om op basis van de bestaande afspraken gezamenlijk een onderscheidend aanbod te doen voor het CAK.'

Het CAK heeft ruim drie miljoen klanten en verstuurd zo'n zes miljoen beschikkingen per jaar. Eén van de taken is het vaststellen en innen van de eigen bijdragen voor de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en de Wet langdurige zorg (Wlz). Ook is het CAK verantwoordelijk voor de financiering van Wlz-instellingen en het legaliseren van Schengenverklaringen voor mensen die op reis gaan met medicijnen die onder de Opiumwet vallen.

Nieuwe klanten

Begin 2015 won Dataplace zijn eerste Europese aanbesteding en mocht het uitwijk-datacenterdiensten leveren aan Wigo4it. Dit is het ict-samenwerkingsverband van de sociale diensten van de vier grootste gemeenten. Het binnenhalen van de opdracht bij het CAK is de tweede Europese publieke tender die de datacenterdienstverlener wint als kleinere, regionale speler in de datacenterwereld.

Vorige maand maakte Dataplace ook al bekend dat het Albert Schweitzer ziekenhuis, dat vestigingen heeft in Dordrecht, Zwijndrecht, Ridderkerk en Sliedrecht,  zijn ict-omgeving en het elektronisch patiëntendossier (epd) onderbrengt in het regionale datacenter in Alblasserdam

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-03-02T08:02:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.