Rijk gunt voor 144 miljoen datacentermiddelen

Dit artikel delen:

ODC SSC-ICT in Rijswijk

In het kader van het traject ROAD2016 zijn de partijen bekend gemaakt die de komende drie jaar voor een groot deel datacentermiddelen gaan verlenen aan rijksinstanties. Het gaat om twee percelen die in totaal naar verwachting een waarde van 144 miljoen euro hebben. Winnaars zijn Infotheek, Misco - Telindus ISIT (combinatie), I3-Avit-Central Point (combinatie), Protinus IT en Scholten Awater. De grote verliezers zijn Bechtle Direct, PQR en SLTN. Het betreft nog wel voorlopige gunningen.

ROAD2016  is voor een deel de opvolger van de rijksbrede aanbesteding EASI210, die eind juli van dit jaar expireert. Het is de eerste aanbesteding die onder verantwoordelijkheid van de categorie datacenters uitgevoerd wordt. Het Inkoopuitvoeringscentrum Noord van het ministerie van OCW treedt tijdens deze aanbesteding op als procesbegeleider.

De opdracht bestaat uit drie kernonderdelen: leveren van datacentermiddelen, vervullen van de wederverkoper-(reseller)functie, en het implementeren, installeren, beheren en onderhouden van datacentermiddelen. Bij dit soort middelen moet worden gedacht aan hardware omponenten; aan hardware gerelateerde software en geïntegreerde systemen.

Winnaars en verliezers

ROAD2016 is georganiseerd rondom twee overheidsdatacenters (ODC's). Het gaat om het RODC RWS-DJI (valt onder ministerie I&M) en ODC SSC-ICT (valt onder ministerie BZK). De beide ODC's verlenen housing- en/of hosting diensten aan verschillende rijksonderdelen. Om deze diensten aan te kunnen bieden, kopen deze overheidsdatacenters centraal datacentermiddelen in. Dit doen zij ook namens of voor de bij hun aangesloten rijksonderdelen.

Het eerste perceel is gericht op het leveren van datacentermiddelen aan SSC-ICT Haaglanden (het ODC én het shared service center) en de 33 andere rijksonderdelen. De geraamde waarde is 112.320. 000 euro. De projectgroep en de stuurgroep van ROAD hebben als winnaars van deze aanbesteding aangewezen: de combinatie I3-Avit-Central Point, Infotheek, de combinatie Misco - Telindus ISIT en Scholten Awater.  De volgende partijen zijn afgewezen: Bechtle Direct, PQR, Protinus IT en SLTN.  

Perceel twee omvat RODC RWS-DJI en zeven deelnemers die diensten afnemen van RODC RWS-DJI. De geraamde waarde is 31.680.000 euro. De projectgroep en de stuurgroep van ROAD hebben als winnaars van dit perceel aangewezen: De combinatie I3-Avit-Central Point, Infotheek, de combinatie Misco - Telindus ISIT en Protinus IT.  Tot de verliezers horen: Bechtle Direct, PQR, Scholten Awater en SLTN.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Een enorme hoop suppliers. Dat zal een flinke berg governance kosten met zich mee brengen. Plus de nodige problemen om al deze suppliers met elkaar te laten samenwerken, mede omdat voor sommige onderdelen men met de ene supplier moet samenwerken, en voor dezelfde functionaliteit voor een andere kavel met andere suppliers..

Heb net het bestek gelezen. Zie bij de winnaars er een aantal frappante partijen en gelegendheidsduo's tussen staan die aan prijs schieten hebben gedaan. Op portfolio en kwaliteit kunnen ze dit nooit. Hoop dat het Rijk weet waaraan ze begint. Zag trouwens dat het Rijk dit zelf had gepubliceerd op http://www.iuc-noord.nl/contracten-road-2016/nieuws

Zomaar even 144 miljoen aanbesteden en dan dit soort winnaars erbij? Wel apart dat de overheid blij is e.e.a. 1 week eerder dan voorzien klaar te hebben en dan ook meteen voorlopige gunning en afvallers met naam publiceert.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-03-31T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.