Van Hal stapt naar rechter om politiegunning

Dit artikel delen:
Politie

Telecomhardwaredienstverlener Van Hal Totaal uit Soest heeft een kort geding aangespannen tegen de politie. Het bedrijf is het niet eens met de voorlopige gunning van een aanbesteding voor mobiele communicatiemiddelen aan Scholten Awater. Van Hal is de huidige contractant van de politie. Het maakt bezwaar omdat in zijn ogen Scholten Awater een manipulatieve prijs zou hebben afgegeven voor het deel Apple-producten in de tender.

Het kort geding diende op 6 april 2016 in de rechtbank in Den Haag. Over twee weken volgt in principe de uitspraak.

De politie wil via de aanbesteding een raamovereenkomst van meer dan vier jaar sluiten met één partij voor de levering en reparatie van mobiele communicatiemiddelen en accessoires. Het betreft mobiele telefoons, smartphones, tablets, phablets en andere mobiele apparatuur. Ook wordt de te selecteren partij verantwoordelijk voor de vernietiging van de oude mobiele apparatuur.

Partijen

Van Hal Totaal is een wederverkoper van telecomhardware voor de zakelijkemarkt uit Soest. Het bedrijf bedient zowel het bedrijfsleven als de non-profitsector. Het bedrijf levert bijvoorbeeld mobiele apparatuur aan Defensie en - recent opgetekend - aan de Stichting voor openbaar onderwijs Odyssee. Directeur Bart van Hal zou voor een reactie terugbellen maar heeft nog niet van zich laten horen.

Scholten Awater laat in een reactie weten zich in de zaak te hebben gevoegd bij de politie. Commercieel directeur Luuk Slaats van de Nijmeegse hardwaredienstverlener wil verder geen commentaar geven, behalve dat ‘wij gezamenlijk de overtuiging hebben de zaak te winnen.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Waar ik met regelmaat de opmerking maak of je zou willen dat je naam op deze wijze in de publiciteit komt, vraag ik me ook een beetje af wat men hier bedoeld met 'manipulatieve' prijs. Of van Hal heeft wellicht gedacht dat, omdat zij al leverancier was, dat zij het wellicht toch een verlenging tegemoet zouden kunnen zien of hebben zij zitten te slapen?

Hoe het ook zij, dat je op deze manier in de publiciteit komt, gewild of ongewild, lijkt mij weer niet zo wenselijk.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-04-07T10:03:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.