Amsterdam gunt applicatiebeheer aan KPN

Ict-dienstverlener biedt dienstverlening vanuit hybride cloud

De gemeente Amsterdam brengt de komende tien jaar ict-diensten voor hosting en technisch applicatiebeheer onder bij KPN. Die opdracht met een geraamde waarde van 25 miljoen euro is na een Europese aanbesteding gegund. KPN gaat de gemeente ondersteunen op basis van zijn managed hybrid cloud-diensten.

Amsterdam ontving vier inschrijvingen voor de opdracht die in 2015 is aanbesteed. 1 juni 2016 is het contract met KPN ondertekend, dat maakte KPN vandaag bekend. De gunningscriteria die in het aanbestedingsdocument worden genoemd zijn: Economisch meest voordelige inschrijving, gelet op basis van kwaliteit en prijs. 

KPN zet zijn dienstverleningsconcept voor managed hybrid cloud in. Ook zal de ict-dienstverlener daar waar nodig de gemeente ondersteunen bij het verder verbeteren van de informatievoorziening voor haar medewerkers, burgers en bedrijven.

KPN: 'De Gemeente Amsterdam maakt al jaren gebruikt van externe ict-dienstverlening op het gebied van hosting en technisch applicatiebeheer. Daarnaast heeft de gemeente Amsterdam applicaties ondergebracht bij shared servicecentra van de overheid en de eigen ict-dienst van de gemeente. 

De Europese aanbesteding is uitgevoerd omdat de overeenkomst met de huidige externe dienstverlener afliep. In de opdracht die aan KPN is gegund (looptijd tien jaar) is ook een optie tot verlenging vastgelegd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Vacatures bij Gemeente Amsterdam

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-07-08T10:57:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.