Rijk kiest vijf partijen voor strategisch ICT-advies

Na een Europese aanbesteding heeft het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelatie vijf organisaties geselecteerd voor advies over strategische ict-vraagstukken. Voor de raamovereenkomst zijn Atos Consulting, Gartner, KPMG en twee consortia van VKA en Berenschot en PBLQ en Quint Wellington Redwood geselecteerd.

Het gaat om de IASA 2016 (Interdepartementale Aanbesteding Strategische Adviesdiensten), waar in totaal veertien partijen op inschreven. Het Rijk selecteerde vijf partijen. De raamovereenkomst heeft een looptijd van vier jaar en biedt nagenoeg alle ministeries, agentschappen, zelfstandige bestuursorganen (zbo’s) en uitvoeringsorganisaties de mogelijkheid om nadere overeenkomsten te sluiten voor het uitvoeren van strategische ict-adviesopdrachten. Het gaat om een breed scala aan vraagstukken op het gebied van strategie, techniek en management van ict. De waarde van de totale opdracht wordt geschat op zes miljoen euro.

Voorloper IASA2011

De voorloper van de IASA 2016 is de IASA2011, afgesloten in 2011. De diensten die vallen onder de IASA, die worden afgenomen door de chief information officers (cio's) en stafleden, werden tot 2011 door de individuele departementen verworven. Een aantal departementen en zelfstandige bestuursorganisaties besloot een gezamenlijke aanbesteding te starten, in navolging van rijksbrede inkoopprojecten als OT2010 (telecom) en Easi2010 (hardware en ict-diensten).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Een aantal usual suspects en zeker goed dat VKA/Berenschot erbij staat, die hebben kwalitatief goede mensen. Quint Wellington Redwood verbaast mij wel wat, die zijn de laatste jaren toch al een aantal keer fors door de mand gevallen. Zeker wat betreft hun vermeende onafhankelijkheid van suppliers waarvan nu reeds een aantal keer gebleken is dat er toch afspraken bleken te bestaan.

In plaats van KPMG had ik persoonlijk liever Deloitte (of PWC) gezien. KPMG loopt al erg lang mee bij veel overheden en enige vernieuwing in mensen en denkbeelden zou wel eens goed zijn. Deloitte richt zich wat meer op innovatie dan KPMG en dat zou voor onze overheid zo slecht niet zijn...

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-09-14T14:00:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.