Zaltbommel en Maasdriel bestellen bij Acknowledge

Dit artikel delen:

Ict-dienstverlener Acknowledge uit Waalre is de winnaar van de Europese aanbesteding voor het leveren, installeren, implementeren en onderhouden van de nieuwe ict-infrastructuur voor de gemeenten Zaltbommel en Maasdriel. Deze gezamenlijke infrastructuur wordt opgezet in het kader van de toekomstige gemeenschappelijke regeling Bommelerwaard. Het gaat om een overeenkomst voor drie jaar met de optie om twee keer met één jaar te verlengen.

Bij Acknowledge werken zo’n 230 man, verdeeld over kantoren in Waalre en Goes. De ict-dienstverlener gaat voor Zaltbommel en Maasdriel een zogeheten ‘converged infrastructure’-concept inrichten op basis van HPE en VMware.

Hierbij verwacht het bedrijf te kunnen inspelen op de wensen van de gemeenten om een infrastructuur af te nemen die gekenmerkt wordt door een hoge continuïteit, beschikbaarheid en gebruikersvriendelijk. Ook moet de infrastructuur schaalbaar zijn voor drie applicatielandschappen. Deze robuuste omgeving moet voldoen aan de Baseline informatiebeveiliging Nederlandse gemeenten.

AS-400

De infrastructuur zal lokaal worden neergezet (mede vanwege de AS-400 en Oracle-omgeving die nog niet in de cloud kunnen) en eerste- en tweedelijnsbeheer vindt plaats door Zaltbommel en Maasdriel samen.

De twee Gelderse gemeenten denken door samen te werken op ict-gebied een aantal voordelen te kunnen behalen: het realiseren van een efficiënte uitwijk, efficiënt gebruik van host servers en een toekomstig platform voor gezamenlijke investeringen in en gebruik van applicaties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-10-19T13:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.