Protinus IT wint grote softwaredeal fiscus en KvK

Opdracht behelst levering minstens 63 verschillende vendoren

Dit artikel delen:

Ict-dienstverlener Protinus IT gaat software van tenminste 63 verschillende vendors leveren aan de Belastingdienst en de Kamer van Koophandel. Het bedrijf uit Houten is hiervoor samen met Comparex geselecteerd in het kader van de rijksbrede Europese Aanbesteding voor Standaard Programmatuur (EASP) 2016. Het betreft het derde perceel: ‘Overige vendors en open source’.

Protinus IT en Comparex moeten de komende jaren in onderlinge concurrentie strijden om opdrachten voor minstens 63 verschillende softwarevendors, verdeeld over zestien functiegroepen.

Microsoft en IBM vallen hier overigens buiten. Die zijn elk ondergebracht in aparte percelen. De contracten bij elk perceel belopen twee jaar en kunnen door middel van één of meerdere verlengingen met in totaal vierentwintig maanden worden verlengd.

De geraamde waarde van de contracten bedraagt bij de Microsoft- en IBM-percelen, waar de winnaars nog niet bekend zijn, zo’n drie miljoen euro per jaar. Bij het door Protinus IT en Comparex gewonnen derde perceel gaat het om circa zeven miljoen euro per jaar.

Het ministerie van Veiligheid en Justitie (V&J) trad in deze EASP-tender op als aanbestedende dienst.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-11-01T09:57:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.