Politie gunt Comparex perceel ‘grote vendoren’

Dit artikel delen:

De Nationale Politie heeft in de aanbesteding ‘Levering van Standaard Software en daaraan gerelateerde Dienstverlening’ het eerste perceel gegund aan Comparex. Het betreft de software van negen vendoren: HP, SAP, Oracle, IBM, EMC, VMware, Citrix, Commvault en Raet. De looptijd van de overeenkomst is vierentwintig maanden vanaf de gunning van de opdracht en kan tweemaal met twaalf maanden verlengd worden.

Perceel één omvat standaardsoftware en daaraan gerelateerde dienstverlening. Daaronder valt het advies over productkeuze, licentiemodellen, contractvormen en opensource-oplossingen alsook implementatie en installatie van geleverde en reeds in gebruik zijnde standaard software bij de politie.

Perceel twee bevat de overige leveranciers (ruim driehonderd) en daaraan gerelateerde dienstverlening. Ook daarvoor is Comparex geselecteerd, al moet het hiervoor in een minicompetitie met Protinus IT en SoftwareOne zijn aanbiedingen doen.

Trots

Volgens Comparex is het bedrijf door de politie geselecteerd op basis van de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Algemeen directeur Michel van Teijlingen van Comparex Nederland zegt ‘trots te zijn dat wij onze relatie met de politie van ruim tien jaar verder voort mogen zetten in deze raamovereenkomst.’

De politie gaf de afgelopen drie kalenderjaren circa 46 miljoen euro per kalenderjaar uit aan bovenstaande vendoren. De omzet per perceel over de afgelopen drie kalenderjaren bedroeg voor perceel 1 zo’n 60 procent (27,6 miljoen euro) en voor perceel 2 zo’n 40 procent (18,4 miljoen euro). Overigens staan de Microsoft-producten buiten deze aanbesteding.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Vacatures bij Politie

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-11-11T13:20:00.000Z Rik Sanders